Elazığ'da 2 metrelik köpekbalığı!

Elazığ'da 2 metre 10 santimetre boyunda, 118 kilo ağırlığındaki camgöz cinsi köpekbalığı görenleri şaşırttı.

Elazığda 2 metrelik köpekbalığı!
21 Şubat 2013 Perşembe 11:06 tarihinde eklendi, 1.523 kez okundu.

 

Balıkçı Murat Canpolat, köpekbalığı etinin şifa olduğunu, bunu Elazığ'daki müşterilerinin siparişi üzerine getirdiğini söyledi.
 
Karadeniz açıklarında balıkçıların ağlarına önceki gece takılan camgöz cinsi köpekbalığını satın alarak Elazığ Balıkçılar Çarşısı'ndaki tezgahında sergileyen Murat Canpolat, köpekbalığı etinin, kanser, kalp hastalıkları ve diyabet hastalarına şifa olduğunu savundu. Bu büyüklükteki bir köpekbalığını ilk gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemediklerini bildirdi. Canpolat, şöyle dedi:
 
"Camgöz cinsi köpekbalığı eti yenilen cinsten. Normalde bütün köpekbalıkları insan yemez zaten, ısırıp bırakırlar. Bunu görenler önce biraz korkuyorlar. Ama cansız olduğunu anlayınca dokunmaya çalışıyorlar. Özellikle çocuklar zaten dokunamıyor, kadınlar da ilk başta biraz ürküyor ama önce parmak uçlarıyla dokunuyor, daha sonra okşamaya başlıyorlar. 15 senedir balıkçılık yapıyorum. İlk defa bu kadar büyük bir köpekbalığı gördüm. Hem biz görelim, hem de vatandaşlar görsün, şifasını da deneyelim dedik. Bazı müşterilerimiz, denk gelmesi halinde getirmemizi istemişlerdi zaten. O amaçla Karadeniz'den Elazığ'a getirdik." 
 
Canpolat, bu balığın kilosunu 20-30 liradan satacaklarını söyledi. Balıkçı tezgahına sığmayan, 2 metre 10 santimetre ve 118 kilo ağırlığındaki camgöz cinsi köpekbalığını ilk defa görenler, cep telefonlarıyla fotoğrafını çekti.

DHA