Elazığspor hisseleri 5 bin TL

Sanica Boru Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk: Kulüp hisseleri 5 bin liradan satılıyor.

Elazığspor hisseleri 5 bin TL
29 Mart 2013 Cuma 19:42 tarihinde eklendi.

 

Sanica Boru Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, Elazığ Valisi Muammer Erol ile düzenlediği basın toplantısında, 23 Martta yaptıkları kongrede aldıkları şirketleşme kararından sonra kulüp hisselerini 5 bin liradan satıldığını ve bir kişinin en fazla yüzde 10 hisse alabileceğini söyledi. 
 
Elazığspor tesislerinde akşam saatlerinde düzenlenen basın toplantısına katılan, Vali Muammer Erol ve SB Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, şirketleşme ve hisse satışı ile ilgili gazetecilere bilgi verdi. İlk olarak konuşan ve kulübe sahip çıkılması gerektiğini belirten Başkan Öztürk, "Her zaman söylüyoruz; Elazığspor Kulübü, Elazığ'ın öz varlığı, markası. Bu markadan herkes payını alsın, yerini alsın, sahipsiz bırakılmasın. Ben her zaman söylüyorum, Elazığspor Kulübü bir kişi, 5 kişi, 20 kişiyle idare edilebilecek yönetilebilecek, ekonomik alt yapısını oluşturulabilecek bir kurum maalesef değil. Bu anlamda lütfen Elazığsporumuz'a sahip çıkalım.

Gelin hep beraber olalım. Bir olalım, iri olalım, diri olalım. ve yine sizlerin vasıtasıyla şu anda banka çalışmalarımız başlatıldı. Hesap numaralarımızı sizlere aktaracağız en kısa sürede. İnanın takımımız iyi gidiyor, şükürler olsun. Ama bu iyi giderken ayakta tutma adına ekonomik sıkıntılar içerisindeyiz. Kendimizi zorluyoruz, hep bir yere kadar. Lütfen gelin bu işe hep beraber sahip çıkalım. Elazığsporumuz Süper Lig'de kalsın. Ondan sonra da zaten Allah nasip eder, bu yıl kalırsak, yüzde 90 bu işi başarmış olacağız. İleriki yıllarda da artık rahatlıkla Süper Lig'de mücadele edebilecek kadar tecrübeli bir Elazığspor olacaktır. En zor yılımız bu yıl" dedi. 
 
Orta derecede bir takımın Süper Lig'de mücadele etmesi için 5 ila 7 milyon arasında bir bütçeye sahip olması gerektiğini ifade eden Öztürk, "Süper Lig'deki ortalama bir takımın bütçesi, en kötüsü 50 milyondan başlıyor ve artı birçok kulübün de zaten bunun çok çok üstünde borcu var. Biz de ortalama 50 milyon gibi bir değer alıyoruz. Yani bu 50 milyonun içerisinde ne vardır? Yani bir yıllık bütçesinden de bahsetmiyorum. Biz orada gerekli kısıtlamaları yapıyoruz.

Hem Elazığspor'un mevcut olan borçlarının kapatılması, hem önümüzdeki Haziran'da transferlerin gerçekleşmesi ve kasaya yedek akçe koymak. Çünkü biliyorsunuz Elazığsporumuz, yıllardır hep işte sayın valimize gitmişiz, sayın valimiz işadamlarımızı aramış destek istemiş. Sayın belediye başkanımıza gitmişiz işte işadamlarımızdan bağış istemiş. Hep bu şekilde bir nevi çark döndürülmeye çalışılmış, ama şimdi o verilen yardımlar Bank Asya için ideal rakamlar. Ama Süper Lig için verilen o bağışlar, yardımlar çok düşük kalıyor. O yüzden bizim mali müşavir arkadaşlarla çıkardığımız bütçe 50 milyon civarında. Satışa çıkarılan hisseleri, bir kişi yüzde 10'un üstüne çıkamayacak. Yani bir kişi, bir işadamı gelirse en fazla alabileceği hisse, yüzde 10'dur" diye konuştu. 
 
Elazığ Valisi Muammer Erol ise, takıma destek verilmesi çağrısında bulunarak, " Elazığspor'un ve Elazığsporla birlikte şehrimizin ufku açık. Gelişme potansiyeli yüksek ama, yapacağımız katkılarla, desteklerle bu işte pay sahibi olursak, oluşacak gurur tablosunda da payımız olur. Bu şekilde, en azından bir söz hakkımız olur. Hani, 'tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz' derler. Tarlada iz bırakırsanız, yarın oluşacak olan, inşallah güçlü güzel, gurur tablolarında da payınız olur. Ben tekrar başkanımızın bu davetine katıldığımı ifade ediyorum. İnşallah şehrimiz adına da olmuş, olacak katkılarla güzellikler, en kısa sürede tahakkuk eder diye de diliyorum" dedi.

DHA