Elazığspor'da Okan Buruk dönemi

Elazığspor'da Okan Buruk dönemi resmen başladı. Bordo beyazlı kulüp, Buruk ile 2 yıllık anlaşma imzaladı.

Elazığsporda Okan Buruk dönemi
31 Ekim 2013 Perşembe 20:19 tarihinde eklendi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Elazığspor, boşalan teknik direktör koltuğunu Okan Buruk ile doldurdu. 2012-2013 sezonunda düşme potasında olan Elazığspor,Yılmaz Vural ile çıkış yakalamış fakat sezon Vural ile yolları ayırmıştı.

2013-2013 sezonu başlarken Norveçli Teknik adam Trond Sollıed ile anlaşmaya varan bordo beyazlı kulüp ilk 4 haftada başarılı sonuçlar alırken,haftalar ilerledikçe alınan mağlubiyetler ile ligin dibine doğru inişe geçti. Kötü gidişata dur demek isteyen Elazığspor'da, Norveçli Teknik adam Trond Sollıed ile yollar ayrıldı.

Milli takımda Abdullah Avcı'nın yardımcılığını yapan ve eski Galatasaraylı Okan Buruk ile anlaşmaya varan bordo beyazlı kulübün tesislerinde gerçekleştirilen tören kapsamında Buruk ile 2 yıllık anlaşma imzalandı.

Kulüp tesislerinde açıklamalarda bulunan Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, "Takımımızın kötü gidişatına br son verme adına,yeni bir kan değişikliği amacı ile Trond Sollıed ile yollarımızı ayırdık.Kalitesi belli olan Okan Buruk hocamız ile anlaşmaya vardık." dedi.

Okan hocayı anlatmanın gereği olmadığını vurgulayan Başkan Öztürk, "Kişiliği,duruşu ve Elazığ'a uygun bir hocamızı kazandırdık.Allah hayırlı uğurlu etsin.Takımımız inşallah toparlanacak.Hocamızda zaten alt yapı çalışmalarını yaptı.Bugün sabah Sollıed ile karşılıklı anlaşarak sözleşmeyi feshettik.İnşallah daimi başarılar elde ederiz."ifadelerini kullandı.

Elazığspor'un yeni Teknik Direktörü Okan Buruk ise yaptığı değerlendirmede, "Bu şehre gelmek benim açımdan çok heyecenlı ve güzel. İlk gelişimde ki insanların sevgisi, bende buraya karşı sevgiye yol açtı.Buradaki halk genellikle Türkiye'de sevilen bir halk.

Burada olmak çok büyük mutluluk. Şuan ki durumu biliyoruz. Son haftalar iyi geçmedi. Yeni bir kan değişikliği oldu. Ben de Okan Buruk olarak bu kan değişikliğe oyuncu ve şehir olarak katmak istiyorum. Çok büyük heyecan, istek ve hedefim var. Bu hedeflerde bana destek olan başkanlarımızı ayrıca teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu takımın yerinin şuan istemedikleri bir yerde olduğunu vurgulayan Buruk, "Bunu yukarıya taşıyacağız.Futbolcu arkadaşlarımızdan gelen geri bildirim, çokönemliydi benim için.Çok dürüst,çok düzgün ve çok kişilikli bir takım ile çalışacağımı iki,üç gün içerisinde gördüm.Onlara çok güveniyorum.Birlikte bu takımı üst sıralara taşıyacağımıza çok inanıyorum." diye konuştu.

Üç buçuk yıllık bir Milli Takım tecrübesinin olduğunu kaydeden Buruk,"Her sene 200 veya 300'ün üzerinde maç seyrettim.Çünkü Millik Takım hocası olduğunuzda bütün maçları seyrediyorsunuz.Elazığspor'u da çok seyrettim. Bu takımın daha yukarıları hakettiğini düşünüyorum.Hepimiz için hayırlı olsun.Burada olmaktan mutluyum.Bende bir Elazığlı olduğumu düşünüyorum.Burada ki sinerji bizi başarıya taşıyacaktır. Tekrar teşekkür ediyorum." şeklinde açıklamalarda bulundu.


CİHAN