Elbistan'da karantina sona erdi

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Belediye Hayvan Borsası, yeniden hizmete açıldı.

Elbistanda karantina sona erdi
11 Ocak 2013 Cuma 16:43 tarihinde eklendi.
Elbistan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Fatih Erbilen, önlem amaçlı kapatılan borsanın yeniden hizmet vermeye başladığını bildirdi. 
 
13 Kasım 2012 tarihinde Şap hastalığı dolayısıyla kapatılan Hayvan Borsası, yapılan işlemlerin ardından yeniden hizmete sunuldu.
 
Elbistan Belediyesi Veteriner Hekimi Fatih Erbilen konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “İlçemiz Tepebaşı Mahallesi'nde 13.11.2012 tarihinde şap hastalığı çıkmış ve bu tarihte ilçemiz hayvan sağlığı zabıtası komisyonunun aldığı karar uyarınca bölgede karantina uygulaması başlatılmış ve ikinci bir emre kadar yine aynı mahallede bulunan ve bölgenin hayvan hareketliliğinin merkezi olan hayvan borsası da önlem amaçlı olarak kapatılmıştı. İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün bölgede yapmış olduğu karantina ve aşılama süreci dahilinde iki ay kadar kapalı olan hayvan borsası yine ilçe hayvan sağlık zabıtası komisyonunun 10.01.2013 tarihinde almış olduğu karar uyarınca karantina süresinin dolması gerekli aşılama dezenfeksiyon ve iyileşme sürecinin sona ermesi nedeni ile bu tarihten itibaren açılacaktır.”dedi.
 
 
Erbilen açıklamanın devamında şu bilgileri verdi: “Elbistan Belediyesi hayvan borsası bu süreç içerisinde gerekli temizlik ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulduktan sonra 14.01.2013 pazartesi gününden itibaren açık olacaktır. Yine ilçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararı uyarınca belirli kararlar alınmıştır. Bu kararlar: Tepebaşı Mahallesi'nde büyükbaş hayvanlarda tespit edilen şap hastalığının alınan idari ve fenni tedbirler sonucu 10.01.2013 tarihi itibari ile söndürülmesine. Mihrakta uygulanan karantinanın (kordon) kaldırılmasına. Mihrak bölgesinde uygulanan hayvan ve hayvan maddeleri sevkine getirilen yasakların kaldırılmasına. Hastalık çıkışına bağlı olarak kapatılan Elbistan belediyesi canlı hayvan borsasının  açılmasına Elbistan Belediyesi hayvan borsasına ilçe içerisinden pasaportsuz ve kulak küpe numarasız ilçe dışarısından gelen hayvanlardan pasaportsuz ve veteriner sağlık raporsuz hayvanların alınmamasına karar kılınmıştır. Bu bağlamda belediyemiz hayvan borsası 14.01.2013 tarihi itibari ile açık olacaktır.”

CİHAN