Elektrik trafosu alev alev yandı

Bilecik'te teknik arıza nedeniyle patlayan elektrik trafosu alev alev yanarken, kent yaklaşık 2 saat elektriksiz kaldı.

Elektrik trafosu alev alev yandı
03 Eylül 2013 Salı 22:51 tarihinde eklendi.
 
Olay, akşam saatlerinde Bilecik 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Türkiye Elektrik Üretim İletim'e ait trafoda meydana geldi. Teknik bir arıza nedeniyle meydana gelen patlamanın ardından trafo alev aldı. Bilecik Belediyesi itfaiye ekipleri alev alev yanan trafoyu yaptıkları müdahale sonucunda söndürdü.

Yangın nedeniyle Bilecik kent merkezinde yaklaşık 2 saat elektrikler kesildi. Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Vali Akpınar, "Yangının çıkış nedeni tam olarak bilenemiyor. Ana trafo devre dışı kaldı" dedi.
 
TEAŞ Bilecik İşletmesi'nde görevli elektrik mühendisi Selçuk Çelebi da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bunlar başımıza gelebilecek olaylar. Arızanın tam olarak kaynağını bilemiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Yüksel gerilimli trafolarda her an böyle bir olayla karşılanabilinir" diye konuştu.
 
Yedek trafonun devreye girmesinin ardından kente elektrik verildi. TEAŞ yetkilileri patlama ve yangının olduğu ana trafodaki arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

DHA