Elektrik ve internetleri yok ama

Artvin'in Hopa İlçesi'ne bağlı Başköy'de 8 ay önce şebeke kablolarının çalınması sonucu kesilen telefon ve internet hattı tüm şikayetlere rağmen onarılmazken, 20 aboneye fatura gelmeye devam etmesi, tepkilere neden oldu.

Elektrik ve internetleri yok ama
22 Eylül 2014 Pazartesi 15:54 tarihinde eklendi.
Hopa'ya bağlı 70 haneli Başköy'e giden telefon hattı kabloları 8 ay önce kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Olayın ardından soruşturma başlatılırken Başköy’de 20 telefon ve internet abonesinin hattı kesildi. Geçen sürede telefon ve internet hattı onarılmadı. Girişimde bulunmalarına rağmen sonuç alamayan köylülere 8 aydır düzenli olarak internet ve telefon hattı için sabit ücret faturası ise gelmeye devam etti.
 
Başköy Köyü Muhtarı Tayfun Yamak, sorunu yetkililere iletmelerine rağmen çözüm bulunamadığını belirterek, "Her aradığımızda 'Çalışmalarımız devam ediyor' açıklaması yapılıyor. 20 telefon ve internet abonesi ciddiye alınmıyor. Bu da yetmiyormuş gibi olmayan hatların sabit faturası kesiliyor. Bu sorun nasıl çözülecek? Bu yatırımlar sadece paraya dayalı mı yapılıyor? Sosyal yönü yok mu? Köylü olmak, mağdur olmak anlamına mı geliyor?" diyerek tepkisini dile getirdi.

DHA