Elektrikli ama kucakta gidiyor

İstanbul Üniversitesi öğretim üye ve öğrencilerinin geliştirdiği yerli elektrikli otomobil 'YEREL T1', Erzurum'da Yakutiye kent meydanına elle taşınarak getirildi.

Elektrikli ama kucakta gidiyor
21 Eylül 2014 Pazar 11:00 tarihinde eklendi.
TÜBİTAK'ın elektromobil yarışlarında birinci olan elektrikli otomobil 'YEREL T1', bilimsel test kapsamında İstanbul 'dan 15 Eylül 'de yola çıktı. İstanbul Üniversitesi öğretim üye ve öğrencilerinin geliştirdiği 'YEREL T1'in Ankara , Samsun ve Trabzon'dan sonra 4'üncü durağı Erzurum oldu.

Proje ekibi 'YEREL T1'yi uzun yolda test edildiğini, bilimsel çalışmanın tanıtılması amacıyla Türkiye turuna çıktıklarını bildirdiler. Dört yolcu taşıma kapasitesine sahip YEREL T1'in tek şarjda 500 kilometre yol gittiğini anlatan ekip, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Konya, Antalya, İzmir, Eskişehir, Çanakkale'ye giderek turu tamamlayacaklarını belirttiler. 
 
Cumhuriyet Caddesinden 'Hazır, tut, kaldır' komutları ile gençler tarafından kaldırılan elektrikli otomobil, kaldırıma çıkarıldı. Yine merdivenlerin inilmesi sırasında da gençler 'Hazır, tut' kaldır' komutu ile kaldırdıkları otomobili yine komutla yere indirdiler. Yakutiye Kent Meydanında deneme sürüşü yapılan 'YEREL T1'yi vatandaşlar ilgi ve merakla izledi, nasıl çalıştığı konusunda bilgi aldılar. 

DHA