Elektrikli Fluence satışa çıktı

Bursa Oyak Renault Fabrikaları’nda üretilen elektrik motorlu Fluence’ın nihai tüketiciye satışına başlandı.

Elektrikli Fluence satışa çıktı
03 Mayıs 2012 Perşembe 16:49 tarihinde eklendi, 1.125 kez okundu.

 

Fluence Z.E. yüzde 3 vergi oranı ile 64 bin 900TL tavsiye edilen fiyatla satışa sunuluyor. Bu fiyat, Fluence'in dizel versiyonu olan Privilège 1.5 dCi EDC 110 bg versiyonu fiyatına eşdeğer.Aracın şarjı, evde şarj ünitesi olan ve elektrik sayacı gibi duvara monte edilen bir kutu olan “Wallbox” ile gerçekleştiriliyor. Altyapı çalışması olan İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Gaziantep dışındaki illerde de bu uygulama gerçekleştiriliyor. Fluence Z.E “Wallbox” ile, 6 ila 8 saatte tamamen şarj oluyor.
 
Bunun yanısıra opsiyonel olarak sunulan, 220V duvar tipi prize bağlanan bir kablo ile tam şarj 10 ila 12 saatte gerçekleştiriliyor.
 
Bugün itibarıyla İstanbul’da 9 adet şarj merkezi bulunuyor. Bu sayının yıl sonundan önce 40 adede çıkarılması öngörülüyor. Ayrıca 44 Renault Yetkili Satıcısı’nda şarj hizmet noktası bulunuyor.
 
5 LİRAYA DOLUYOR
 
Dizel Fluence modelinin deposu 240 TL’ye dolarken Fluence Z.E. için bir depo enerji fiyatı 5TL'ye kadar iniyor. Böylece elektrikli Fluence'in 100 km'deki yakıt tüketimi 2.8 TL oluyor.
 
Araçta kullanılan bataryanın kira bedeli olarak da yıllık 83 euro alınıyor. elektrikli Fluence'in menzili ise 185 km.