Elif Yavuz için anma töreni düzenlendi

Kenya'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Türk kökenli Hollanda vatandaşı Elif Yavuz için Hollanda'nın Bladel kasabasında anma töreni düzenlendi.

Elif Yavuz için anma töreni düzenlendi
01 Ekim 2013 Salı 19:34 tarihinde eklendi.

Törene Elif Yavuz'un ailesi ve okul arkadaşlarının katıldığı belirtildi. Elif Yavuz'un cenazesinin ise bir krematoryumda yakıldığı öğrenildi.

Bladel şehrinde pizzacılık yapan Ayvaz Savcı, Elif Yavuz'un annesi Lia Yavuz'un sürekli müşterisi olduğunu belirtti. Savcı "Kızının Kenya'daki saldırıda öldürülmesinden dolayı çok üzüntü duyduk. Cenaze geçen hafta Bladel'e getirilmişti. Aile ve arkadaşlarının isteği üzerine Tilburg yakınlarındaki ölü yakma yerinde cenazenin yakıldığını öğrendik. Aileye başsağlığı diliyorum. Terör saldırısını da nefretle kınıyoruz." dedi.

Hollanda'da Nijmegen Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi eğitimi gören Elif Yavuz, uluslararası politika konusunda doktora, Endonezya ve Dünya Bankası'nda staj, John Hopkins Üniversitesi'nde araştırmacı olarak çalışmıştı. Elif Yavuz ayrıca Clinton Fonu aracılığıyla sıtma konusundaki araştırmalarına devam ediyordu.


CİHAN