Elif'in ölümündeki sorular !

ULUDAĞ'da, dün annesiyle birlikte bindiği kızakla kayarken, kızağın devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 7 yaşındaki Elif Uymuşlar'ın ön otopsisinde, iç kanama sonucu öldüğü bildirildi. Yaşamını yitiren Elif ile yaralanan annesinin, kızak pisti dışındaki dere yatağına giden yamaçta kaydıkları iddia edildi.

Elifin ölümündeki sorular !
26 Ocak 2015 Pazartesi 16:35 tarihinde eklendi.
ULUDAĞ'da, dün annesiyle birlikte bindiği kızakla kayarken, kızağın devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 7 yaşındaki Elif Uymuşlar'ın ön otopsisinde, iç kanama sonucu öldüğü bildirildi. Yaşamını yitiren Elif ile yaralanan annesinin, kızak pisti dışındaki dere yatağına giden yamaçta kaydıkları iddia edildi.
Olay, dün öğle saatlerinde Uludağ'da meydana geldi. İstanbul'da özel bir dershanede matematik öğretmeni olarak görev yapan Ceyda Uymuşlar, sömestre tatili nedeniyle kızları 7 yaşındaki Elif ve 13 yaşındaki Zeynep ile birlikte, Yalova'da yaşayan anne ve babasını ziyarete geldi. Milli Eğitim'e bağlı bir okulda matematik öğretmeni olarak görev yapan eşi ise İstanbul'da kaldı.
 
Ceyda Uymuşlar, dün günübirlik tatil için annesi ile birlikte teleferik ile Uludağ'da ikinci bölgeye gelerek kızak kiralamak istedi. İddiaya göre kızakla kayılan bölgede Karayolları Müdürlüğü’nün bakım çalışmaları nedeniyle pistin kapalı olduğunu söyleyen işletmeci, kızak vermedi. İşletmecinin jandarmaya verdiği ifadeye göre, İstanbul’dan geldiğini ve kızının kızakla kaymak istediğini söyleyen Ceyda Uymuşlar, üçüncü kez ısrar edince kızağı aldı ve pist kapalı olduğu için dere yatağına inen yamaçta kızı Elif ile birlikte kaymaya başladı. Bu sırada kontrolden çıkan kızak devrilince, Elif ağır, annesi de hafif şekilde yaralandı. Çevrede bulunup kazayı görenler yardıma koştu.
 
Ceyda Uymuşlar ile kızı, taksi ile Uludağ'daki trafik sıkışıklığı nedeniyle gecikme olmaması için ters yönden Uludağ Acil Servis merkezine götürüldü. Buradan da ambulansla Bursa'da Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yaşamını yitiren talihsiz Elif'in cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Bursa Adil Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, olaydan haberi olmayan Ceyda Uymuşlar'a ise acı haber hastaneden taburcu olduktan sonra gece yarısı söylendi.
 
Anne Ceyda Uymuşlar'ın sözlü olarak verdiği ilk ifade, "Kızımla kayıyorduk. Kızak hızlandı. Bir tümseği aşarken devrildik. Kızım nefes almıyordu. Ben yaralanmıştım" dediği öğrenildi.
 
Elif Uymuşlar'ın cenazesini gece İstanbul'dan gelen babası ve yakınları aldı. Daha önce Yalova'da toprağa verileceği söylenen cenaze sabaha karşı, toprağa verilmek üzere İstanbul'a götürüldü. 
 
ÖN OTOPSİ RAPORU İÇ KANAMASI 
 
Bu arada, Elif Uymuşlar'a yapılan otopside kırılan kaburgasının karaciğerini parçalaması sonucu iç kanamadan öldüğü belirtildi. Elif'in olay sırasında kızağın veya annesinin altında kalmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. 
 
“BELİRLENEN ALAN DIŞINDA KAYMIŞLAR”
 
Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, kazayı duyduklarını ve çok üzüldüklerini belirterek, "Olayın hala şokundayız. Kazanın nasıl ve nerede olduğunu bilmiyorum ama 112 Acil Servis ve jandarma ekiplerinden normal kızak ile kayılan alandan kişilerin dışarı çıktığını, korumasız alanda kayak yaptıkları bilgisini edindim. Bu alanda herhangi bir tedbir alınması söz konusu değil. Oradaki arkadaşlar ikaz ettikleri halde kendileri birşey olmaz diyerek kaydıklarını öğrendim. Olay gelen kişinin ihmalkar davranmasından kaynaklandığını öğrendim. Jandarma ile sohbet esnasında aktarılan bilgi bu. İlk defa böyle bir olay yaşanıyor" diye konuştu. 
 
Küçük Elif’in yaşamını yitirdiği kazayla ilgili soruşturma Cumhuriyet Savcılığı tarafından çok yönlü olarak sürdürülüyor. 
 
YETKİ KARMAŞASI
 
Uludağ'da sezon öncesi Aralık ayında Vali ve yardımcısının başlanlığında Milli Parklar Koordinasyon Kurulu toplanıyor. Resmi kurumların yanı sıra otelciler ve işletmecilerin de katıldığı bu toplantıda kış sözonu boyunca uygulanacak kurallar belirleniyor. Uludağ oteller bölgesi Milli Park koruma alanı içinde bulunduğıu için idare yetki Milli Parklar Müdürlüğü'nde güvenlik ise jandarma tarafından sağlanıyor.

DHA