Elinde bayrakla 12 saat bekledi

Burak Sarıkahya, elinde bayrakla 12 saat boyunca Yargıtay binası önünde bekledi.

15 Temmuz 2013 Pazartesi 19:13 tarihinde eklendi.
Tarihi Balyoz Davası'nın temyiz duruşması sürerken dava sanıklarına destek veren Burak Sarıkahya adındaki bir vatandaş, 10 saat süreyle Yargıtay binası önünde Türk Bayrağı ile bekledi.
 
Eski kuvvet komutanlarının da aralarında bulunduğu 361 sanıklı Balyoz Davası'nın temyiz duruşması Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde sürerken sabah saatlerinde Balyoz Davası sanık yakınları ve destek veren grupla birlikte Yargıtay binası önüne gelen Burak Sarıkahya'da 10 saat bekledi.

Elindeki dev Türk Bayrağı ile sabah saatlerinde Yargıtay önüne gelen Burak Sarıkahya adındaki vatandaş gün boyu bulunduğu noktadan ayrılmadı.Öğle saatlerine doğru göstericilerin büyük bir bölümü bu noktadan ayrılırken, Sarıkahya sadece Türk bayrağını sağ elinden sol eline geçirerek kollarını dinlendirdi. Sarıkahya gün boyu oturmazken, öğleden sonra yağan sağanak yağışta da yerini bozmadı.

Bu sırada yağan yağmurdan bayrağın ıslanarak ağırlık yaptığını düşünen başka bir eylemci kadın bayraktaki yağmur sularını sıktı. Gün boyu polislerinde ilginç bularak sohbet ettiği Burak Sarıkahya ile diğer eylemcilerde hatıra fotoğrafları çektirdi.

DHA