Elma yiyerek hayatta kaldı

Cezayir'de yaşanan rehine operasyonundan sağ kurtulan iki Türk mühendisten biri olan 31 yaşındaki Murat Varlık, memleketi Bursa'ya geldi.

Elma yiyerek hayatta kaldı
21 Ocak 2013 Pazartesi 23:07 tarihinde eklendi.

 

Sağ kurtuldukları için şanslı olduklarını söyleyen Varlık, "Gizlendiğimiz konteynırda 2 gün boyunca iki elmayla karnımızı doyurduk. Tek istediğimiz bir an önce kurtarılmaktı. Rehinelerin olduğu yere 150 metre uzak olduğumuz için yüzde 50 şansımız vardı" dedi.
 
Cezayir'de El Kaide bağlantı militanların bir doğalgaz tesisinde 5 gün önce çalışanları rehin alması nedeniyle yapılan askerler tarafından yapılan operasyonda 37 yabancı işçi ve 29 militan hayatını kaybetti. Rehine operasyonundan sağ kurtulan iki Türk mühendisten birisi olan kimya mühendisi 31 yaşındaki Murat Varlık, bugün Bursa'nın Nilifer İlçesi' İhsaniye mahallesi'ndeki evine geldi. Hala olayın şokunu üzerinden atamadığı gözlenen Varlık, kurtarılmayı bekledikleri iki günü anlattı.
 
KENDİMİZİ BELLİ ETMEMEYE ÇALIŞTIK
 
Taşeron bir firma aracılığı ile 6 ay önce Cezayir'e saha analizleri yapmak için gittiğini belirten Varlık, Ayn Emnas bölgesine 10 gündür bulunduğunu kaydetti. Diğer Türk arkadaşı petrol mühendisi Cihan Ayder ile aynı konteynırda kaldıklarını anlatan Varlık, her gün kampın 3 kilometre uzaklığındaki gaz üretim tesisine gittiklerini söyledi. Olayların yaşandığı gün sabah saat 05.42 civarında sahaya gitmeye hazırlandıklarını ifade eden Varlık, "Aniden silah sesleri geldi. Bizim 150 metre ötemizde ateş açılıyordu. Bizde Türk arkadaşımla birlikte kampın içinde olan odamıza koştuk. Yere yattık ve kurtarılmayı bekledik. Alarm çaldı. Elektrikler ve telefonlar kesildi. Cezayirli arkadaşlar gelerek kampta çalışan yabancılara teröristlerin saldırdığını söylediler. ve saklanmamızı istediler. Bizde öyle yaptık. Tüm sesleri duyduk. Bize doğru gelirler diye korktuk. Bizim bulunduğumuz yere gelmediler. Yüzde 50 şansımız vardı. Konteynırın içinde kaldık ve kendimizi belli etmemeye çalıştık. Seslerden ürktük. Bir an önce kurtarılmak istedik. 2 gün boyunca iki elmayla karnımızı doyurduk" dedi.
 
KİMSENİN O ORTAMDA BULUNMASINI İSTEMEM
 
Operasyonun olduğu gün çok daha fazla silah ve helikopter sesi duyduklarını aktaran Varlık, "Banyodan ayna alarak dışarıyı kontrol etmeye başladık. Kamptaki Cezayirli işçiler geldi. Bize ana operasyonun bittiğini söylediler. Onların kampına gittik. Bize su verdiler. Bir asker gelip bizi ciple olay yerinden uzaklaştırdı. Cezayir ordusu bize iyi baktı hastaneye götürdü. Uzaklaştırılırken operasyonda ölen kişileri gördük. Kötü durumdaydılar. Hepsine baş sağlığı, ailelerine sabır diliyorum. İnşallah o ortamda kimse bulunmaz. Cezayir ordusu bize iyi baktı hastaneye götürdü" diye konuştu.
 
Murat Varlık, ailesine kavuşmanın sevincini yaşadığını ve şu anda bu üzücü olayla ilgili daha fazla konuşmak istemediğini söyledi.

DHA