'Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Yılı'

Antalya'nın Elmalı ilçesinde, 2014'ün "Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Yılı" olması hakkında tanıtım toplantısı düzenlendi.

Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Yılı
15 Şubat 2014 Cumartesi 13:22 tarihinde eklendi, 1.233 kez okundu.

Toplantıya Kaymakam Mehmet Murat Çekmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Candeğer, Milli Eğitim şube müdürleri Veli Bozkurt ve Salim Bülent Gökçe, İlçe Müftüsü Mehmet Emin Yıldırım, Sinan–ı Ümmi Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Salih Türkiş, Elmalı Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, okul ve kurum müdürleri katıldı.

Burada konuşan Kaymakam Çekmen, "Elmalı için 'Şehr–i Elmalı' projesiyle ivme kazandırdığımız, Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır ve Elmalı’nın değerlerini tanıtma noktasındaki faaliyetlerimizin önemli bir ayağını daha gerçekleştirme noktasındayız. Elmalı’nın ve Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır’ın tanıtım faaliyetleriyle ilgili olarak Antalya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle 'Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır' konulu sempozyum düzenledik. Akabinde yine kaymakamlığımız tarafından geçen yıl ilçeye, Muhammed Hamdi Yazır Kent Müzesi kazandırıldı." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Candeğer ise projenin içeriğinden bahsetti. Bu yıl liseler arası kompozisyon yarışması düzenleneceğini, öğretmenler arası sunu yarışması yapılacağını, tanıtım broşürü hazırlanacağını ve 10 bin kişiye ulaştırılacağını, ilimadamlarının Hamdi Yazır’ı halka ve öğrencilere anlatmasının sağlanacağını, onunla ilgili liseler arası bilgi yarışmasının yapılacağını, öğretmenler tarafından internet sitesi hazırlanarak devamlı güncel tutulacağını, en az 2 bin öğrencinin de müzesini gezmesinin sağlanacağını anlattı. Candeğer, Elmalı’da yaşayan ve Elmalı sevdalısı olan herkesin bu projeye sahip çıkacağına inandığını sözlerine ekledi. 


CİHAN