Elmander paniği

İsveçli golcünün, 11 bin 500 metreyle, Galatasaray-Eskişehirspor karşılaşmasının en fazla koşan ismi olması teknik heyeti endişelendirdi. Fatih Terim dün oyuncularına özel sprint ve koşu çalışmaları yaptırdı

Elmander paniği
30 Eylül 2011 Cuma 09:47 tarihinde eklendi, 1.034 kez okundu.

 

Galatasaray’da, Johan Elmander’in Eskişehirspor maçında en fazla koşan oyuncu olması teknik heyeti hem memnun etti hem de gelecek haftalar için gözünü korkuttu.
 
İsveçli golcünün, takım arkadaşlarının önüne geçerek maçta yaklaşık 11 bin 500 metre mesafe kat etmesi, Fatih Terim ve yardımcıları tarafından olumlu bulundu. Terim, Elmander’in yüksek mücadele gücünü ve iştahını rakamlarla ortaya koydu ve örnek isim olarak gösterdi.
 
Ancak diğer taraftan da bir forvetin, bütün orta saha ve defans oyuncularından daha fazla koşması, Florya’da farklı şekilde yorumlalndı. Terim’in bu konuyla ilgili olarak, “Bir takımın golcüsü, orta saha ve defanstan fazla koşuyorsa bir şeyler eksik demektir. Bunu iyi analiz etmeliyiz. Bir forvet oyuncusu sprinter özelliğine sahiptir. Sprint atar ve sonra yürür, dinlenir. Buna rağmen Elmander beklentilerin üzerinde bir direnç gösterdi. Ama direnci ve mücadeleyi asıl göstermesi gereken orta saha ve defanstır” dediği ve oyuncularına bu şekilde mesaj verdiği öğrenildi.
 
Fatih Terim’in uyarısı kısa sürede etkisini gösterdi. ABD’li kondisyoner Adam Rochstein dün sabahki idmanda çeşitli testler uyguladı. Rochstein’in özellikle 30 metrelik sürat çalışması üzerinde durduğu belirlendi. Bu arada Elmander’le ilgili ilginç bir detay da ortaya çıktı. İsveçli yıldızın, maçlardaki bireysel performansıyla ilgili istatisliklerini kayıt altına aldığı öğrenildi.

Milliyet