Elmas Borsası'nda işlemler başladı

Borsa İstanbul (BIST) bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Altın Borsası'ndansonra, İstanbul Elmas Borsası da yapılan ilk işlemlerle faaliyetlerine başladı.

Elmas Borsasında işlemler başladı
30 Eylül 2014 Salı 17:36 tarihinde eklendi.
Borsa'daki ilk taş alımını gerçekleştiren Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) Başkanı Ayhan Güner, İstanbul Elmas Borsası ile dünya piyasalarındaki fiyat dalgalanmalarının Türkiye'ye de anlık yansıyacağını söyledi.
 
Güner, İsrail, Belçika ve Dubai elmas borsalarının işlem hacminin 100 milyar doları aştığına işaret ederek, "Artık elmas, pırlanta gibi değerli taşlar da ülkemizde kayıtlı olarak alış verişe konu olabilecek. BİST bünyesinde faaliyet gösteren borsa üyeleri herhangi bir vergi ödemeden İstanbul Elmas Borsası'ndan elmas alıp satabilecekler" dedi.
 
Yalnızca Türkler'in değil, dünya çapında elmas ticareti yapan herkesin İstanbul Elmas Borsası’ndan işlem yapmayı tercih edeceğini vurgulayan Güner bu sayede kısa süre sonra İstanbul Elmas Borsası'nın ciddi bir işlem hacmine ulaşacağını ve yatırımcılar iççin de yeni yatırım araçlarının gündeme gelebileceğini belirtti.