Elvan yeniden pistlerde

Elvan Abeylegesse, yarın koşacağı Dünya Yarı Maraton Şampiyonası'nda sezonu açacak.

Elvan yeniden pistlerde
05 Ekim 2012 Cuma 10:12 tarihinde eklendi.

 

Doğum yaptıktan sonra sakatlığı nedeniyle Avrupa Atletizm Şampiyonası ve Londra Olimpiyatları'nda yarışamayan Avrupa şampiyonu rekortmen atlet Elvan Abeylegesse, yarın koşacağı Dünya Yarı Maraton Şampiyonası'nda sezonu açacak. 
     
Hamilelik dönemi ve anneliğin ardından yaşadığı sakatlık nedeniyle yaklaşık iki yıldır pistlerde yer almayan Elvan Abeylegesse, atletizmseverlerin karşısına, Bulgaristan'ın Kavarna kentinde yarın düzenlenecek 20. Dünya Yarı Maraton Şampiyonası'nda çıkacak. 
     
Dünyadan birçok başarılı atletin ağırlanacağı Kavarna'da ilk sınavını verecek olimpiyat ve dünya ikincisi atletin ismi, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) internet sitesinde favori iki atletten biri olarak geçiyor. 
     
Abeylegesse için, ''Bayanlar 5 bin metrede eski dünya rekortmeni ve Pekin-2008'in iki gümüş madalyalı ismi Abeylegesse, 2010 yılında Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Ras Al Khaimah Yarı Maratonu'nda 1:07:07'lik zamanıyla tüm zamanların en hızlı dokuzuncu derecesini elde etmişti'' ifadelerine yer verildi. Elvan'ın en güçlü rakiplerinden ABD'li Shalane Flanagan, Mart ayında Lizbon Yarı Maratonu'nda 1:08:52'lik dereceye imza attı. 
     
-İlk kez katılıyor- 
     
Milli atlet, Dünya Yarı Maraton Şampiyonası'na ilk kez katılıyor. Sakatlığı bulunmayan ve Erzurum Palandöken'de iyi bir hazırlık dönemi geçiren Elvan Abeylegesse, günde iki antrenmanla bu şampiyonaya hazırlandı. Kavarna'da madalya için koşacağını söyleyen rekortmen sporcu, bu yarışın ardından bir süre dinlenecek, daha sonra yeniden antrenmanlara başlayacak.