Emek Partisi'nden karanfilli protesto

Emek Partili bir grup, geçtiğimiz çarşamba günü bir yolcu minibüsünün Güngören Eşref Bitlis Üstgeçiti'nden uçması sonucu iki kişinin hayatını kaybettiği kazanın meydana geldiği yerde basın açıklaması yaptı.

26 Kasım 2013 Salı 19:07 tarihinde eklendi.
Kazada yaşamını yitiren ve aynı zamanda EMEK Partisi üyesi olan Seyit Ali Durmaz'ın ailesi ve yakınlarının da katıldığı basın açıklaması sonrasında grup kazanın olduğu üst geçidin demir parmaklarına kırmızı karanfiller bıraktı.
 
Eşref Bitlis Üstgeçiti'nde düzenlenen basın açıklamasına Seyit Ali Durmaz'ın ağabeyi İbrahim Durmaz, ablası Meryem Durmaz, gelini Valerie ve torunu Anna Durmaz'ın da aralarında olduğu ve EMEK Partisi'ne bağlı yaklaşık 100 kişi katıldı.

"Trafik kazalarına sessiz kalmayalım! Seyit Ali Durmaz Ölümsüz" yazılı pankart açan grup, "Kaza değil, bu bir cinayet", "Seyit Yoldaş ölümsüzdür" şeklinde slogan attı. Üstgeçidi yaklaşık yarım saatliğine trafiğe kapatan grup adına basın açıklamasını EMEK Partisi İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek okudu.

Trafik terörünün her gün onlarca can aldığını söyleyen Gerçek bu cinayetlere sessiz kalınmamasını istedi. Trafik terörünün her gün onlarca can aldığını belirten Gerçek, "Temel amacı kar ve rant olan bu çarpık sömürü düzeni devam ettikçe bozuk ve plansız yollar denetimsiz uygulamalar daha nice canlar alacaktır. 20 Kasım'da Eşref Bitlis Üst Geçidi'nde meydana gelen kazada Seyit Ali Durmaz ve Mustafa Aksoy'un ölümüne ve bir kişinin de ağır yaralanmasına neden olan minibüs cinayeti bir kez daha yüreklerimiz yaktı.

Hiçbir güvenlik önlemi alınmadan yapılan üst geçitler, derme çatma yapılan yollar, denetimsiz toplu ulaşım araçları, eğitimsiz şoförler gibi çarpıklıklar bir araya geldiğinde kaza olarak nitelendirilen cinayetler de kaçınılmaz olmaktadır. Trafikte yaşanan can kayıplarına dur demek ve sorumluların yargılanmasını sağlamak için bütün halkımızı, emekçileri, birleşmeye, itiraz etmeye, müdahale etmeye güçlerinizi birleştirmeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.
 
Abisi ve aynı zamanda EMEK Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı İbrahim Durmaz ise konuşmasında ateşin düştüğü yeri yaktığını belirterek, "Artık bu trafik cinayetleri olmasın. Bu işlerin sorumluları biliniyor. Canı yanan aileler olarak haykırıyoruz; 'bu cinayetlere bir son verilsin." dedi. Öte yandan konuşmaların yapıldığı sırada bazı sürücüler üstgeçidin trafiğe kapatılmasına korna çalarak tepki gösterdiler.
 
Basın açıklaması ve konuşmaların ardından grup ellerindeki kırmızı karanfilleri üstgeçidin demir parmaklarına bıraktı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

DHA