'Emek Sineması yıkılmıyor'

Ömer Çelik, "Emek Sineması yıkılmıyor. Aynı şekilde korunarak, dünyada pek çok örneği olan bir sistem uygulanarak bir kaç kat yukarıya taşınacaktır" dedi

Emek Sineması yıkılmıyor
01 Nisan 2013 Pazartesi 12:52 tarihinde eklendi.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Swiss Otel’de düzenlenen 2013 Londra Kitap Fuarı Konuk Ülke Türkiye etkinlikler programına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Bakan Çelik, programın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Gazeteci’nin ’Emek Sineması ile ilgili son durum nedir?’ sorusu üzerine Bakan Çelik, "Bir yargı süreci ortaya çıkmış ve sonuçta bir mahkeme kararıyla konu tescillemiş. Netice itibariyle Emek Sineması yıkılmıyor. Bulunduğu yerden birkaç kat yukarıya taşınıyor. Dolayısıyla tartışma zeminin Kültür Bakanlığı’yla çok fazla da bir ilgisi yok. Süreç sonuçlanmış ve proje çerçevesinde de gördüğüm kadarıyla harhangi bir şekilde yıkılıp yok edilmesi söz konusu değil. Aynı şekilde korunarak, dünyada pek çok örneği olan bir sistem uygulanarak bir kaç kat yukarıyla aynı şekilde taşınacaktır. Tabii bu mekanlarla ilgili hasassiyet gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Mekanlarla ilgili, makanların hafızasına sahip çıkmakla ilgili hassiyet herzaman kıymetlidir. Fakat hayatın değişen koşulları içerisinde de farklı düzenlemeler ortaya çıkabiliyor. Netice olarak böyle bir düzenleme ortaya çıkmıştır. Bunu çok daha fazla sürdürmenin de birşeyide yok. Ama ’Yıkılıyor’ şeklindeki bu şey yanlıştır. Dünyada yaygın bir şekilde kullanılan bir sistemle bir kaç kat yukarıya aynen korunarak alınacaktır" dedi.

DHA