Emek Sineması’nı işgal ettiler

Beyoğlu Emek Sineması'nın yıkılmaması için 3 yıldır mücadele eden 'Emek Bizim İstanbul Bizim İnisiyatifi', İstanbul Film Festivali'nin alternatif açılışı için çalışmaların sürdüğü Emek Sineması binasını işgal etti.

Emek Sinemasını işgal ettiler
31 Mart 2013 Pazar 21:11 tarihinde eklendi, 1.319 kez okundu.

Beyoğlu Emek Sineması'nın yıkılmaması için 3 yıldır mücadele eden 'Emek Bizim İstanbul Bizim İnisiyatifi', İstanbul Film Festivali'nin alternatif açılışı için çalışmaların sürdüğü Emek Sineması binasını işgal etti. Binayı yaklaşık 3 saat işgal eden grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 
Emek Sineması'nın kapanmaması için 3 yıldır mücadele veren Emek Bizim İstanbul Bizim İnisiyatifi, Emek Sinemasını işgal etti. Yaklaşık 300 kişi, saat 16.00 sıralarında Emek Sineması önünde toplanarak eylem yaptı. Çevik Kuvvet polisleri de yoğun güvenlik önlemi aldı.

Cercle D'orient binasının üst katlarından, "Emek Bizim İstanbul Bizim" yazılı pankartlar sallandırıldı. Tiyatro sanatçısı Defne Halman kapı girişine gelerek dışarıda kendilerini destekleyen gruba seslendi. Halman, "İstanbul Film Festivalinin açılışına hoş geldiniz. Bu yıl çok mutlu ve heyecanlıyız. Çünkü açılışımızı Emek Sinemasında yapıyoruz" dedi. Grup, müzik eşliğinde sık sık 'emek bizim İstanbul bizim' sloganı attı. İçerideki işgal yaklaşık 3 saat sürdü. Saat 19.00'da işgal sona ererken grup olaysız bir şekilde dağıldı.

DHA