'Emekliler isterse iktidar oluruz'

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Gebze'de düzenlenen ve Kocaeli adaylarının da katıldığı mitingde 7 Haziran seçiminin 'saraydakiler ile yoksullar arasında' olduğunu öne sürdü.

Emekliler isterse iktidar oluruz
30 Mayıs 2015 Cumartesi 10:50 tarihinde eklendi.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Gebze'de düzenlenen ve Kocaeli adaylarının da katıldığı mitingde 7 Haziran seçiminin 'saraydakiler ile yoksullar arasında' olduğunu öne sürdü. Kocaeli'de 250 bine yakın emekli bulunduğunu hatırlatan İnce, "Emekliler isterse bu ülkede 300 tane milletvekili çıkarır iktidar oluruz" dedi.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde partililer meydanı doldurdu. Mitingde CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, milletvekili ve milletvekili adayı Haydar Akar, diğer adaylar; Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan, Dr. Ayhan Mutlu, Kemal Nişancı ve Sabriye Gülşah Şahin ile Gebze İlçe Başkanı Yakup Yılmaz da hazır bulundu.
 
Partililerin büyük ilgi gösterdiği muharrem İnce konuşmasında, Türkiye'de 11 milyon, Kocaeli'de ise, 243 bin emekli bulunduğunu hatırlattı. "Emekliler isterse 300 milletvekili çıkarır iktidar oluruz" diyen Muharrem İnce, Türkiye'nin kaderinin emeklilerin eblinde olduğunu söyledi. İnce, şöyle konuştu:
 
"Emekliler isterse bu ülkenin, çocuklarının, torunlarının kaderini değiştirebilir. Kocaeli’de 243 bin emekli var. Tüm emeklilere sesleniyorum. Siz o aldığınız üç kuruşluk maaşla, işsiz çocuğunuza, üniversiteli torununuza para veriyor bir de evinizi geçindirmeye çalışıyorsunuz. Siz bunca yıl çalıştınız, ürettiniz. Çocuklarınızı, torunlarınız düşünün. Biz sizi unutmadık. CHP’nin sözüdür. 7 Haziran’da iktidar olacağız ve ilk işimiz Ramazan bayramında da torunlarına harçlık, kurban bayramında kurbanını kesmek isteyen emeklilere ikramiye vermektir. Bu ülkedeki 11 milyon emekli eğer isterse 300 milletvekiliyle bizi iktidar yapar.Onların adı ‘ak’, bizim alnımız ‘ak.' Hazine'den parayı, sandıkta oyu, sınavda çocukların geleceğini çaldılar. Bunlar millet ve devletin malına nankör. Ampul partisine oy verenlere sesleniyorum. Çocuklarınız size 'bu ülkeyi ne hale getirdiniz?' diye soracak."