Emeklilere promosyon ne zaman

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilerin maaş aldığı bankalardan promosyon alınmasına yönelik hükümet olarak taahhütlerinin olmadığını söyledi. Bankaların, emekli maaşlarını ödedikleri için bir hizmet yapktıklarını kaydeden Bakan Müezzinoğlu,

Emeklilere promosyon ne zaman
23 Eylül 2016 Cuma 12:06 tarihinde eklendi, 1.565 kez okundu.
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilerin maaş aldığı bankalardan promosyon alınmasına yönelik hükümet olarak taahhütlerinin olmadığını söyledi. Bankaların, emekli maaşlarını ödedikleri için bir hizmet yapktıklarını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, bu hizmetin karşılığında emekliden komisyon alma hakları bulunduğunu ama almadıklarını savundu.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere karayoluyla Tekirdağ’a geldi. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Ak Parti Tekirdağ milletvekilleri Ayşe Doğan, Metin Akgün ve Mustafa Yel tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, kentin çalışma hayatıyla ilgili bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı.
 
'PROMOSYON TAAHHÜDÜMÜZ YOK'
 
Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, emeklilere maaş aldıkları bankalardan promosyon verilmesine yönelik tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Hükümet olarak böyle bir taahhütlerinin bulunmadığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu şunları kaydetti:
 
"Ne Bakan olarak ne hükümet olarak bizim emeklilerimize promosyon adı altında herhangi bir ödenek ya da para verme şansımız yok. Yetkimiz yok, böyle bir taahhüttümüz yok. Emeklilere promosyon emekli maaşlarını bankada 1.5 gün ortalama kalması karşılığında hükümetimiz adına 'biz bankalardan ne kopartabiliriz' diye onlara aracılık yapıyoruz. yoksa bu anlamda bizim hükümetimizin, maliyenin her hangi bir bütçesinden 'promosyon’ diye bir ödenek ve ya durum söz konusu değildir."
 
'BANKALARIN KOMİSYON HAKKI VAR' 
 
Emeklilerin, bankalardan proposyon istediğini, ancak bankaların da maaş ödeme karşılığında komisyon almadıklarını belirten Bakan Müezzinoğlu şöyle devam etti::
 
"Banka da diyor ki, 'Ben senin paranı ayağına kadar getiriyorum ve sana teslim ediyorum ve bundan da hiç bir ücret almıyorum. Esasında transfer komisyonu alıyorum. Bu hizmeti ben sana ücretsiz yapıyorum bugüne kadar.' Ama bir başkası para yatırsa komisyon alıyor. Hükümetin emeklilere yatırdığı paranın emeklilerimizin eline gitmesi için banka burada bir hizmet yapıyor mu? Yapıyor. Bu hizmetin karşılığında komisyon hakkı var mı? Elimizi vicdanımıza koyduğumuzda var." 
 
'ARACILIK YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ'
 
Bu anlamda bankalar ile emekliler arasında aracılık yaptıklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Biz de diyoruz ki bu kadar güçlü bir müşteri potansiyelimiz var, bunların milyarla ifade edilen bir parası var, bu parasını bu komisyonunun üzerine bir hak daha temin etmeliyiz. Hadise budur" dedi.
 
 
Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, (DHA)