Emeklileri dolandıran baba ile oğlu yakalandı

İstanbul'dan Sakarya'ya gelerek çeşitli ilçelerdeki banka ATM'lerinde maaşlarını çekmek isteyen emeklilere yardım etme bahanesiyle paralarını alan Şükrü Ş. ile oğlu Mustafa Ş. polis tarafından yakalandı.

Emeklileri dolandıran baba ile oğlu yakalandı
30 Ocak 2013 Çarşamba 18:28 tarihinde eklendi, 1.079 kez okundu.

 

Akyazı ilçesinde bir bankanın ATM'sinden emekli maaşını çekmek için sıra bekleyen 75 yaşındaki Ahmet Kulaksız, iddiaya göre kart giriş haznesine daha önceden kağıt sıkıştırılması nedeniyle maaşını çekemedi. Bu esnada kendisine yardım etmek amacıyla yanına gelen Mustafa Ş. (35), Kulaksız'ın kartını alıp ATM ye takar gibi yaptı.

Bankamatik kartını cebine koyarak kenara çekilen Mustafa Ş., Kulaksız'a "Ben bakmıyorum, şifreni gir" dedi. Ahmet Kulaksız, şifresini girerken arkasındaki Mustafa Ş.'nin babası Şükrü Ş. (55) şifreyi öğrendi. Kulaksız parasını çekmeye çalışırken, baba ile oğlu başka bankanın ATM'sinden kartta bulunan parayı çekti. Dolandırıldığını anlayan Ahmet Kulaksız polise giderek şikayetçi oldu.
 
Akyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, iş yeri kameralarından dolandırıcılık şüphelilerinin kimlik bilgilerine ulaştı. Polisler, İstanbul'da yaşayan Şükrü Ş. ve oğlu Mustafa Ş.'yi gözaltına alarak Akyazı İlçesi'ne getirdi. Yapılan sorgularında baba ve oğlunun İstanbul'dan sık sık Sakarya'nın ilçelerine gelerek aynı yöntemle çok sayıda emekliyi dolandırdıkları belirlendi. Şükrü Ş. ve oğlu Mustafa Ş. adliyeye sevk edildi. 

DHA