''Emeklinin beklentisini AK parti gerçekleştirdi''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, TBMM'de kabul edilen intibak yasasıyla birlikte emeklilerin beklentilerinin AK Parti iktidarı tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.

Emeklinin beklentisini AK parti gerçekleştirdi
02 Mart 2012 Cuma 21:11 tarihinde eklendi, 1.028 kez okundu.

Hüseyin Tanrıverdi, partisinin Manisa İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlendiği basın toplantısında, Manisa'daki ziyaretleri hakkında bilgi verdikten sonra dün TBMM'de yasalaşan intibak yasasındaki düzenlemelerle emekliler arasındaki maaş dengesizliğinin ortadan kaldırıldığını söyledi. 
    
Daha önceki siyasi iktidarların emeklilere kendilerine göre maaş bağladığını kaydeden Hüseyin Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: 
    
''Hatırlarsınız, 'kıyak emeklilik' diye bir şeyler icat etmişlerdi. Günü kurtardılar ama emeklilerimiz arasında dengesizlikle haksızlık yaptılar. Özellikle zamanın başbakanı İşçi Emeklileri Derneği'nin kongresinde kürsüdeyken bir emekli kardeşimizin 'İntibak yasasını bekliyoruz, ne zaman çıkacak' dediğinde 'Hiç merak etmeyin ya çıkacak, ya çıkacak' demişti. Ama o 'ya çıkacak ya çıkacak' diyen başbakanın bunu çıkarmaya siyasi ömrü yetmedi, mevta oldu. Emeklilerimiz beklentilerini sürdürdüler, şimdi bu beklentilerini AK Parti iktidarı gerçekleştirdi. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. Yasa ile işçi emeklilerine düzenleme nedeniyle 10 ila 120 TL arasında değişen zamlar gelecek. Emekliler İntibak Yasası'ndan 2013 yılı Ocak ayında faydalanacaklardır. Çünkü bunların düzenlenmesi epeyce vakit alacaktır. Yasa ile 2 milyon emekliye maaş artışı yapılacak, ayrıca 12 bin 186 Bağ-Kur'luya haklar temin edilmiş olacak. 1 milyon 905 bin SSK'lı bundan yararlanmış olacaktır.'' 
    
Özellikle son günlerde Milli Eğitim Bakanı'nın ortaya koyduğu 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili farklı açıklamaların bulunulduğunu hatırlatan Hüseyin Tanrıverdi, şunları kaydetti: 
    
''Neymiş, yeni sistemde kızlar eve kapatılacakmış. Doğrusu buna kargalar bile güler. Bunu söyleyenler kimler, hepsini tanıyorsunuz, malum çevreler, yılardır kızların eğitim hakkını elinden alan çevreler. Ama şimdi kızlar eve kapatılacak diye bir kampanya yürütmeye çalışıyorlar. Onların döneminde kızlarımız okul kapılarından geri döndürülüyordu, bugün büyük bir çelişki yaşamaktadırlar. Onlara göre 4+4+4 sistemi 28 Şubat ile hesaplaşmakmış. Bizim 28 Şubat'la 12 Eylül'le, antidemokratik ne varsa, her türlü illegal ve demokrasi dışı güçlerle hesaplaşmamız vardır, olacaktır. Milletimizin iradesini hiçe sayanlarla, yok sayanlarla mücadelemiz her zaman kesintisiz olacaktır. Ama eğitim sistemi ile değil, ülkemizin temel taşlarını yerinden oynatarak da değil. Biz yarınlarımızın teminatı olan yavrularımızı gençlerimizi nasıl daha iyi yetiştiririz bunun için uğraşıyoruz, bunun derdindeyiz. Düzenlemenin en sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için her türlü teklife açığız.''