Emenike cephesinden ilk açıklama!

Fenerbahçe'nin uzun zamandır Spartak Moskova'dan transfer etmek istediği eski oyuncusu Emmanuel Emenike ile ilgili Spartak cephesinden ilk defa açıklama geldi.

Emenike cephesinden ilk açıklama!
03 Ağustos 2013 Cumartesi 10:39 tarihinde eklendi.
Kırmızı beyazlı kulübün genel müdürü Roman Askhabadze, Rus Sovetskiy Sport gazetesine yaptığı açıklamada, Emenike ile ilgilenen tek takımın Fenerbahçe olmadığını belirterek, "Futbolcuya talep olması çok güzel" dedi. "Bir haftadır Emenike'nin Fenerbahçe'ye transfer edilebileceği konuşuluyor, Türk takımı da Spartak'ın forveti ile ilgilendiğini açıkladı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Askhabadze, Spartak Moskova'nın oyuncularına diğer kulüplerden zaten bir ilgi olduğunu ve son dönemlerde bazı oyunculara ilginin önemli ölçüde arttığını söyledi. Gazetenin muhabirinin, Fenerbahçe'nin resmi olarak futbolcu ile ilgilendiğini açıkladığını ve bunun söylenti olmadığını, kendisinin de aldığı duyumların Emenike'nin başka bir kulübe gidebileceği şeklinde olduğunu hatırlatması üzerine Roman Askhabadze, "Emenike'ye ilginin arttığını inkar edecek değilim. Üstelik sadece Türk kulübünden de değil. Futbolcuya talebin olması çok iyi" dedi.
 
Muhabirin, "Siz daha evvel bir röportajınızda, Spartak oyuncularının kontratlarında ciddi tazminatlar olduğunu söylemiştiniz, 50 milyon Euro civarında. Emenike'nin anlaşmasında da var mı? Ya da onda böyle bir madde yok, kulüp istediği ücreti söyleyebilir mi?" sorusu karşısında ise Askhabadze, "Sözleşmedeki tazminat ve oyuncunun haklarının başka kulüp tarafından alınması arasında net bir ayırım var. Kulüp kendi güvenliği açısından bazı durumlar için tazminat koyar, oyuncunun anlaşma dışında kulüpten gitmemesi için. Ve biz mümkün olabilecek en yüksek rakamı kontrata koymaya çalışıyoruz" derken, muhabir, "Emenike ile ilgili konuşma birinci varyant mı, ikinci varyant mı üzerinden ilerliyor?" sorusuna ise Askhabadze "Konuşma sadece ilgilenme düzeyinde" cevabını verdi.
 
Spartak Moskova'nın transfer politikası ile de ilgili bilgi veren Askhabadze, "2 Eylül'e kadar gelişmeler olabilir. Transfer politikamızın yüzde 80'ini gerçekleştirmiş durumdayız" dedi.
 
Bu arada Emenike'nin transfer haberleri ile ilgili Rus medyasının internet sayfalarında haber altlarına yapılan yorumlarda Spartak taraftarının bu transfer söylentilerinden rahatız olduğu ve Emenike'nin kalması gerektiği fikrinin ağırlık kazandığı görüldü.