Emenike Fener'i şok etti

Yönetim kurulu üyesi Deniz Aytöre, kapıyı 25 milyon Euro’dan açan Ruslar’la 16 Mayıs’ta gerçekleştirdiği ilk görüşmede rakamı 14 milyona kadar indirmeyi başardı.

Emenike Feneri şok etti
28 Mayıs 2013 Salı 12:29 tarihinde eklendi.
Alper Potuk hamlesiyle transfer sezonuna müthiş bir giriş yapan F.Bahçe, 2. bombanın pimini çekti, bekliyor.. 3 Temmuz sürecinde forma giydiremeden elden çıkarmak zorunda kaldıkları Emenike’yi ‘çubuklu’yla buluşturmak için yoğun mesai harcayan sarı-lacivertliler transferde somut adımlar atıyor.
 
MUZ açıklamasının yapıldığı 15 Mayıs tarihinde akşam uçağıyla Rusya’nın yolunu tutan yönetim kurulu üyesi Avukat Deniz Aytöre, Spartak Moskovalı idarecilerle 16 Mayıs’ta biraraya geldi. Ruslar bundan tam 1 yıl önce sözleşmesine ‘50 milyon Euro’ya serbest kalır’ maddesini eklettirdikleri Nijeryalı için kapıyı 25 milyon Euro’dan açsa da F.Bahçe pazarlığa 8 milyon Euro’dan başladı..
 
‘PARAGÖZ DEĞİLİM’
 
 
SARI-lacivertliler rakamı 11 milyona çıkarırken, Spartaklılar ise yoğun uğraşların ardından 14 milyon Euro’ya kadar indi. Pazarlıklar esnasında F.Bahçe cephesi “Emenike çok sık sakatlanıyor” sözleriyle fiyat kırmaya çalışsa da “Bu adam Afrika Kupası gol kralı. Sakatlığı kronik değil, hep farklı yerlerden. En fazla 2 aya geri döner” yanıtını aldı. Tüm bu gelişmeler ışığında sağlık raporlarında bir sorun çıkmaması halinde tarafların ortak paydada buluşmasına kesin gözüyle bakılıyor.
 
BU transferdeki en büyük kriz ise Emenike cephesinde yaşanıyor. Şu an Spartak Moskova’dan yıllık 3 milyon Euro net para kazanan yetenekli yıldız, transferin ciddiye binmesiyle yüksekten uçmaya başladı.. Katar’dan bir takımın yaptığı senelik 6 milyon Euro’luk astronomik teklifi koz olarak kullanan Nijeryalı futbolcu sarı-lacivertlilere “Rusya’dan kazandığım ücretin altına gitmem imkansız. 3.5-4 milyon Euro’dan aşağıya transfer olmam. Bu paragöz olduğum anlamına gelmiyor. Tek sorunum para olsa Katar’a giderim” haberini yollattı.

Skorer