Emine Erdoğan okul açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, TOGEM Ali Ağaoğlu ve Sabahat Mevlüt Akbunar okullarının açılışına katıldı.

Emine Erdoğan okul açtı
28 Mayıs 2013 Salı 18:59 tarihinde eklendi, 1.294 kez okundu.

Emine Erdoğan, Ankara’nın Keçiören ilçesindeki etkinlikte yaptığı açıklamada, 2006 yılında kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi’nin (TOGEM) o günlerde ektiği tohumların, fidanların bugün meyvelerini topladıklarını söyledi.

TOGEM öncülüğünde 475 anasınıfının çocuklarla buluştuğunu, hizmet vermeye başladığına işaret eden Erdoğan, tüm projelerini adeta çocuk gibi büyütüp hassas davrandıklarını, göz nurlarını döktüklerini, emeklerini, güçlerini bu kurumlara aktarmaya çalıştıklarını anlattı. Dayanışma, bir arada yaşama ve hoşgörünün evde anlatılmasını, pratiğinin de anaokullarında yapılmasına işaret eden Erdoğan, "O minicik eller, o küçük yürekler, sevgiye, bilgiye aç dimağlar, anaokullarında milli ve manevi değerlerimizle yoğrulmalı" dedi.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER

Emine Erdoğan, milli ve manevi değerlerin çocuklara yeterince aktarılmadığını, özellikle demokrasi gibi çok küçük yaşlardan itibaren verilmesi gereken kültürün çocuklardan esirgendiğinden sitem ederek, çok küçük yaşlarda hoşgörü ve demokrasiyle tanışan çocukların gelecekte inşa edeceği toplumların bugünkünden çok daha farklı, çok daha bilinçli ve aydınlık olacağını söyledi. Dünyanın terör, yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizlik, göç, şiddet, bağımlılık gibi sorunların güncel meselelerine dikkat çeken Erdoğan, bu sorunların temelinde eğitim eksikliği, özellikle de değerler eğitimi eksikliğinin yattığını aktardı.

Erdoğan, Türkiye'de eğitimin altyapısı değişirken, milli ve manevi değerlerin eğitimi noktasında da sessiz devrimlerin yaşandığını, yapılan yatırımların, gerçekleştirilen reformların, çocukların ve toplumun geleceği için son derece önemli olduğunu vurguladı.


CİHAN