Emine'nin dramı bitmedi

SURİYE'deki iç savaşta eşi ve 2 çocuğunu kaybeden Ahmet El İlevi, yaralı kızı 7 yaşındaki Emine'yi tedavi ettirmek için Hatay'a getirdi. Ardından babasıyla Adana'ya gelen yaralı Emine'nin çilesi bitmedi.

Eminenin dramı bitmedi
27 Ekim 2016 Perşembe 12:44 tarihinde eklendi.
Yaralı halde getirildiği Hatay Devlet Hastanesi'nde geçen ay ameliyat edilen küçük Emine'ye tuvalet ihtiyacını gidermesi için karnına sonda, ayaklarına platin takıldı. Daha sonra iş bulma umuduyla Adana'ya gelen Ahmet El İlevi, kızının tedavisini devam ettirmek için Adana Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Küçük kız, uzman çocuk cerrahı olmadığı gerekçesiyle 300 metre uzaktaki Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak, iddiaya göre, Emine'nin sevki için ambulans verilmedi. Bunun üzerine Ahmet El İlevi, kızını üzerine koyduğu sünger yatakla birlikte kucaklayarak yolun karşısındaki hastaneye götürüp tedavisini başlattı. Küçük kızın babasının kucağında karşıdaki hastaneye götürüldüğünün fotoğraflandığının duyulması üzerine Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Adana Devlet Hastanesi'nde ambulans tahsisi etmeyen görevliler hakkında soruşturma başlattı.
 
"DEVLETİMİZİN GÜVENCESİNDE TEDAVİSİ YAPILACAK"
 
Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Zahide Yazar, küçük Emine'nin tedavisini kendilerinin üstlendiğini söyledi. Yazar, "Kızımız savaşta yaralanmış. Antakya'da da ilk müdahalesi yapılmış. Burada çocuk cerrahi uzmanı arkadaşımız gerekli müdahaleyi yaptı. Saldırıdan sonra Suriye'de de bir müdahale yapıldığını tahmin ediyoruz. Çünkü bacağındaki kırıklar yanlış kaynamış. Ancak, endişe edecek bir durumu yok çok şükür. Adana Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı hastanemizdeki görevliler gayret gösteriyor. Bir sıkıntısı kalmadı. Devletimizin güvencesiyle bu kızımız taburcu olacak" dedi.