Emir subayının ankesörlü telefon trafiği

15 Temmuz darbe girişiminin üst rütbeli subayı eski Orgeneral Akın Öztürk’ün emir subayı Binbaşı Erhan Özdemir’in ankesör irtibatı deşifre oldu. 15 yıl hapis cezası istenen Özdemir’in mahrem imamlarda olan ilişkisi şemalarla açıklandı

Emir subayının ankesörlü telefon trafiği
23 Ekim 2018 Salı 07:10 tarihinde eklendi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ankesör soruşturması kapsamında 15 yıla kadar hapis cezası istenen binbaşı Erhan Özdemir’in ankesörlü telefonlardan iletişim kurduğu tespit edildi. Binbaşı Özdemir’in, Üsküdar’daki Gülüm Kuruyemiş’teki ankesörlü hat üzerinden 12 kez arandığı belirlendi. İstanbul’daki diğer 469 ankesörlü hat ile İstanbul dışındaki 3 bin 421 ankesörlü hattan aranıp aranmadığına da bakıldı. İstanbul’da toplam iki, Ankara’da da 3 hattan arandığı ortaya çıktı.
 
Beşi bir yerde ekibinden
 
Özdemir’le ilgili daha önce kayda geçen bilgi ve belge olup olmadığını belirlemek için Türkiye genelinde açılmış FETÖ dava dosyalarında da tarama yapıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nda gizli tanık olan bir subayın Özdemir’le ilgili ifadesine rastlandı. “Sel” kod adlı gizli tanık, 2008 yılında Bursa Işıklar Askeri Lisesi’nin Kara Kuvvetlerinden Hava Kuvvetlerine geçtiğini, burada 5 kişilik kurucu tim komutanlarının hepsinin FETÖ’cü olduğunu, “beşi bir yerde” diye anılan bu kişilerin hepsinin daha sonradan kurmay olduğunu söyledi. Gizli tanık, bu beşliden biri olan Erhan Özdemir’in daha sonra eski orgeneral Akın Öztürk’ün emir subaylığına atandığını, yurt dışına gönderilen öğrenci ve personelin işlemlerine yardımcı olarak Amerika’ya gitmelerini kolaylaştırdığını aktardı.
 
Para trafiği de ortaya çıktı
 
İncelemelerde Özdemir hakkında Ankara’da da dava açıldığı belirlendi. Ankara’daki soruşturmada Özdemir’in, FETÖ’ye ait Bank Asya’da iki adet hesabının bulunduğu, hesaplardan bir tanesinin halen açık olduğu ve 17 FETÖ şüphelisiyle parasal ilişkilerinin tespit edildiği kaydedildi. Özdemir’in, Ankara Yenimahalle’deki adresinde ve üzerinde yapılan aramalarda ele geçirilen eşyaların Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki inceleme sonuçlarının henüz savcılığa ulaşmadığı ifade edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kendi soruşturmalarında yeni ve ek deliller elde edilmesi nedeniyle Ankara’daki dava ile İstanbul’da açılan davanın birleştirilmesini talep etti. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi de Özdemir hakkındaki dosyayı Ankara Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.