Emirates havayolu 20 saatlik ultra uzun uçuş planlıyor

Dubai merkezli Emirates havayolunun ABD’li Boeing ile 20 saate kadar havada kalabilecek uçak üretimi için görüşmelere devam ettiği bildirildi.

Emirates havayolu 20 saatlik ultra uzun uçuş planlıyor
14 Haziran 2013 Cuma 17:51 tarihinde eklendi.

Yeni Zelanda Herald gazetesine konuşan Emirates başkanı Tim Clark’a göre halen 77 ülkede 134 şehre uçan Emirates, genişleme planları çerçevesinde 270 şehre ulaşmayı hedefliyor. Clark, hangi zaman zarfında bu rakamı yakalayacaklarına dair bilgi vermedi.

Başkan ayrıca Boeing 777’nin yeni modeli 777X üzerinde görüştüklerini ve bu model ile ultra uzunlukta 20 saat uçulabileceğini sözlerine ekledi. Yolcuların sıkılmaması için yeni kanat ve motor ile daha büyük pencere düşünüldüğü ve rahatlatıcı ışık yerleştirileceği kaydedildi.

Havayolu başkanı, bir ülkedeki en büyük değil, ikinci ve üçüncü seviyedeki havaalanlarına da uçtuklarını ve talebi öngörmenin zor olması sebebiyle değişiklik yapmaya her an hazır olduklarını söyledi. Yetkili, ellerinde yeterli uçak kalmadığını gördüklerinde hemen yeni uçak siparişi verdiklerini kaydetti.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezinde yer alan havayolu halen 200 adet geniş gövde Airbus ve Boeing uçağı işletiyor. Emirates’in sipariş listesinde 71 milyar dolar değerinde 194 uçak bulunuyor.
 


CİHAN