Emmy Ödülleri'nin galibi 'Homeland'

ABD'deki 64. Emmy Ödülleri gecesine, her biri dörder Emmy Ödülü kazanan, komedi dizisi ''Modern Family'' ile drama dizisi ''Homeland'' damgasını vurdu.

Emmy Ödüllerinin galibi Homeland
24 Eylül 2012 Pazartesi 13:12 tarihinde eklendi, 1.145 kez okundu.

ABD'nin Los Angeles kentindeki Nokia Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle 64. Emmy Ödüleri sahiplerini buldu. 

     
En iyi komedi dizisi ödülünü kazanan Modern Family aynı ödülü 3 kez peşpeşe kazanma başarısını gösterdi. Modern Family'nin yönetmeni Steve Levitan komedi dalında ''en iyi yönetmen'' ödülünü kazanırken; filmin oyuncularından Eric Stonestreet komedi dalında 'en iyi yardımcı oyuncu'', Julie Bowen yine aynı dalda ''en iyi yardımcı kadın oyuncu'' ödülünün sahibi oldu. 
     
En iyi drama dizisi ödülünü kazanan Homeland, bu ödülü daha önce 4 kez kazanan ve 5. kez aday gösterilen 'Mad Men'' dizisini geride bıraktı. 
     
En iyi orjinal senaryo ödülünü de kazanan Homeland'in oyuncularından Claire Danes drama dalında ''en iyi kadın oyuncu'', Damian Lewis de yine aynı dalda ''en iyi erkek oyuncu'' ödüllerinin sahibi oldu. 
     
Mini dizi veya film kategorisinde ise Julianne Moore televizyon filmi ''Game Change''deki rolüyle ''en iyi kadın oyuncu', Kevin Costner da tarih temalı mini dizi ''Hatfields & McCoys''daki rolüyle yine aynı kategoride ''en iyi erkek oyunucu'' ödülünü kazandı. 
     
2008 ABD seçimleri hakkında çekilen, Moore'un eski Alaska Valisi Sarah Palin'in bir tiplemesini yaptığı Game Change adlı televizyon filmi ayrıca en iyi mini dizi ödülünün de sahibi oldu. Moore ödülü alırken yaptığı konuşmada gülümseyerek, yaptığı tipleme dolayısıyla Sarah Palin'den aldığı olumsuz eleştirilerin, kendisini tam anlamıyla onaylanmış hissettirdiğini söyledi. 
     
Aktör Jon Cryer, ünlü film yıldızı Charlie Sheen'in kadrodan çıkarılmasıyla büyük eleştirilerin hedefi olan Two and Half Men dizisindeki rolüyle en iyi komedi oyuncusu ödülünü kazanarak dikkatleri üstüne çekti. Cryer, bu başarısıyla iki kez en iyi komedi oyuncusu ödülünün sahibi olan ''The Big Bang Theory'' dizisinin ünlü oyuncusu Jim Parsons'ı geride bıraktı. 
     
Two and Half Men'de Sheen'in yerine kadroya dahil olan Ashton Kushner ise Emmy ödülüne aday gösterilmemişti. 
     
Komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü ise Veep dizisindeki rolüyle Julia Louis-Dreyfus aldı.