Emniyet Amanpour'u da fişlemiş!

Gezi Parkı eylemleri sırasında yapılan operasyonlarla ilgili polisinin hazırladığı ve TMK'nın (Terörle Mücadele Kanunu) 10. maddesiyle görevli savcılığa sunduğu fezlekenin ayrıntılarına ulaşıldı

Emniyet Amanpouru da fişlemiş!
03 Temmuz 2013 Çarşamba 18:19 tarihinde eklendi.
Gezi eylemlerine katılanlara yönelik yapılan operasyonlar için Emniyet tarafından hazırlanan fezlekede avukatların, doktorların, gazetecilerin "eylemci gruplara kamuoyu desteği sağlamaya, yargı ve Ankara Emniyet Teşkilatı üzerinde psikolojik baskı oluşturmaya çalıştıkları" iddia edildi. Yapılan eylemlerin gün gün saat saat yazıldığı fezlekede, "Ankara'daki maddi hasarlar" ayrı bir başlık altında yer alırken, ne Ethem Sarısülük ve İrfan Turan'ın hayatını kaybetmelerine ne de gaz bombası nedeniyle yaralananlara yer verilmemesi dikkat çekti.
 
POLİSLER MAĞDUR
 
Fezlekeye göre DHKP/C, MLKP, TİKB, TKİP, THKP/C DEVRİMCİ YOL-DEVRİMCİ GENÇLİK, DSİH, TKEP/L, THKP/C DİRENİŞ ve TKKKÖ örgütlerine üye oldukları iddia edilen eylemciler, bu örgütlerin ideolojileri doğrultusunda, "Halkı Türkiye Cumhuriyeti hükümeti aleyhine isyana teşvik etmek, Başbakanın şahsiyetinde devlet büyüklerine küfür, hakaret ve tehdit içerikli slogan atmak, yazılama yapmak, görevli polis memurunun linç etmek sureti ile silahını yağmalamak" gibi 21 ayrı suçla suçlandı. Bu suçlamalara delil olarak da olay anında çekilen fotoğraflar ve aralarında 23'ü polis olan 261 "mağdur" gösterildi. 
 
EMNİYET AMANPOUR'U DA FİŞLEMİŞ
 
Fezlekede, "uluslararası basın kuruluşlarının eylemleri abartarak ve çarpıtarak dünyaya servis ettikleri", "Türkiye’de halk ayaklanması çıktığına dair oldukça taraflı ve yanlış haberlere yer verdikleri ve dezenformasyonda bulundukları" belirtildi. CNN International'ın ünlü haber sunucusu Christiane Amanpour'a da yer verilen fezlekede, "CNN 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde yapmadığı yayının çok fazlasını eylemler boyunca canlı ve taraflı olarak tüm dünyaya yaymış, Başbakan'ın danışmanı yayına katıldığında sözü yarıda kesilerek yayın sonlandırılmıştır" denildi.

Vatan Gazetesi