Emniyet kemeri takılı olsaydı...

İzmir'de meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin, emniyet kemerlerinin takılı olmadığı belirlendi.

Emniyet kemeri takılı olsaydı...
24 Ağustos 2013 Cumartesi 11:48 tarihinde eklendi.
İzmir'in Balçova İlçesi'nde, kırmızı ışıkta duran otobüse aşırı hızlı olduğu ileri sürülen otomobil arkadan çarptı. Kazada, sürücü 25 yaşındaki Müslüm Düzgün kaza yerinde, 18 yaşındaki Oğuz Tuna ise kaldırıldığı hastanede öldü, 1 kişi de yaralandı. Sürücü Düzgün ve önde oturan Tuna'nın emniyet kemerlerinin takılı olmadığı ve bütün hava yastıklarının patladığı belirlendi. 
 
Kaza, bugün saat 01.30 sırlarında Levent Marina Kavşağı'nda meydana geldi. Çeşme'de tatil yaptığı ve bir arkadaşını İzmir'den almaya geldiği belirlenen Müslüm Düzgün yönetimindeki 34 KA 1090 plakalı otomobil kavşakta kırmızı ışıkta duran 46 yaşındaki Mustafa Yücel yönetimindeki 35 U 0633 plakalı belediye otobüsüne arkadan çarptı. Kazayı görenler durumu sağlık ekipleri, polise ve itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaptığı kontrollerde İstanbul'dan Çeşme'ye tatile gelen Müslüm Düzgün'ün sürücü koltuğunda sıkışarak öldüğünü belirledi. Otomobilde bulunan Oğuz Tuna ile Ulaş Tataroğlu ise yaralandı. Sağlık ekipleri, kaza yerinde yaptığı ilk müdahale ardından yaralıları Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Tedavi altına alınan iki yaralıdan durumu ağır olan Oğuz Tuna yapılan müdahalelere rağmen öldü.
 
Kaza sırasında, sürücü Müslüm Düzgün ve önde oturan Oğuz Tuna'ın, emniyet kemerlerinin takılı olmadığı ve bütün hava yastıklarının patladığı belirlendi. Müslüm Düzgün'ün cesedi, sıkıştığı otomobilden itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışma sonrasında çıkarılarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otobüs şoförü Mustafa Yücel ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Görgü tanıkları, otomobilin aşırı hızlı olduğu ve fren yapmasına karşın duramayıp otobüse arkadan çarptığını söyledi. Soruşturma sürdürülüyor.

DHA