Emniyet Müdürleri’nden Kosova’ya ziyaret

Kosova'da çeşitli temaslarda bulunan Türkiye Emniyet Teşkilatı Müdürleri, Priştine’nin Cerc Fişta İlköğretim okulunu ziyaret etti.

08 Nisan 2013 Pazartesi 20:10 tarihinde eklendi.

 

Türk Emniyet Teşkilatı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü Barışı Destekleme ve Koruma Fonundan sorumlu Daire Başkanı Ahmet Doğan, Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Uluslararası Polis Misyonları Şube Müdürü Ergün Kılıçkaya, Strateji Geliştirme ve Destek Şube Müdürü Murat Taşdemir, SGD BDKF Mutemedi Turan Demir’den oluşan 4 kişilik bir heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kosova'ya geldi.

Heyet, 3 günlük Kosova incelemeleri çerçevesinde başkent Priştine’de Arnavutça eğitim veren 'Cerc Fişta' ilköğretim okulunu ziyaret etti.
 
Türk polis müdürlerinden oluşan hayat, Avrupa Birliği’nin Kosova’daki Hukuk ve Polis Misyonu EULEX bünyesinde görev yapan Türk Polisi ile birlikte 1’inci sınıfta eğitim gören 30 öğrenciye Türkiye’den getirdikleri hediyeleri vererek, öğrencilerin yüzünü güldürdü.

Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü Barışı Destekleme ve Koruma Fonundan sorumlu Daire Başkanı Ahmet Doğan, şu anda bu çocukların savaş yaşamamalarının mutluluk verici olduğunu ve çocukları sevindirmenin görevleri olduğunu belirtti.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Uluslararası Polis Misyonları Şube Müdürü Ergün Kılıçkaya da, “Biz her zaman Kosovalı çocukları böyle mutlu görmeyi istiyoruz. Bu da bizim görmek istediğimiz tablo idi” dedi. Türk Emniyet Teşkilatı Kosova ziyareti sırasında bir dizi görüşmede daha bulunacak.

DHA