Emniyet Müdürü'nden saldırı açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'nde meydana gelen patlamayla ilgili olarak, 'Gazi Karakolumuza bir canlı bomba gelip kendini patlatmıştır. Kendisi olay yerinde ölmüş. Bir polis arkadaşımız şehit olmuştur' dedi.

Emniyet Müdüründen saldırı açıklaması
11 Eylül 2012 Salı 14:28 tarihinde eklendi.

 

Hüseyin Çapkın, olay yerindeki incelemesinin ardından gazetecilere özet bir açıklama yapacağını ifade etti.
 
Emniyet Müdürü Çapkın, 'Gazi Karakolumuza bir canlı bomba gelip kendini patlatmıştır. Kendisi olay yerinde ölmüş. Bir polis arkadaşımız, en yakın polis arkadaşımız, orada müracaatta vatandaşları karşılayan polis arkadaşımız... Vatandaşların girdiği x-ray kapısının önünde kendisini parçalıyor. Vatandaşlarımız oraya kadar rahatça gelebilir. Oradaki vatandaşlarımızı karşılayan en yakındaki polis memurumuz şehit' diye konuştu.
 
Yaralılara ilişkin de bilgi veren çapkın, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
'Karakolun amiri, 2 komiser, 1 polis olmak üzere 4 personelimiz yaralı. Hafif yaralı genellikle. İçeride banklarda oturan 3-4 vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Onların dışarıya çıkıp içeriye girdiğini göremediğimiz için şimdilik onlarla ilgili hafif yaralı tespitimiz var. Bu değişebilir ama çok çoğalmaz görünüyor. Hafif yaralı durumu ve diğer nitelikleri değişebilir. Özeti bu...'
 
-'Tek bir kişi önce el bombası atmış, sonra kendisini patlatmış'-
 
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çapkın, 'ikinci bir saldırgandan bahsedildiğinin' belirtilmesi üzerine, 'Hayır, tek, bir kişi... Tek bir kişi önce el bombası atmış, sonra kendisini patlatmış. Eylemin çeşidi bu şekilde. (Canlı bombanın) Kimliği ile ilgili şu anda henüz açıklama yapmak istemiyoruz. Ama netleştirdik aşağı yukarı. 25 yaşlarında bir erkek. Örgütü de şimdilik söylemeyelim. Şimdilik bu kadar...' şeklinde konuştu.
 
Hüseyin Çapkın, 'El bombası içeriye mi atılıyor?' sorusuna ise 'Doğru, doğru' yanıtını verdi.
 
Bu arada Çapkın'ın makam aracına akrep olarak bilinen iki zırhlı aracın eşlik ettiği görüldü.