Emniyet'te 3 köstebek şoku

Doç. Dr. H. Rıza Işık’ın liderliğini yaptığı uyuşturucu çetesinin Emniyet Genel Müdürlüğü’nde köstebeği olduğu belirlendi.

16 Eylül 2009 Çarşamba 08:59 tarihinde eklendi.
Doç. Dr. H. Rıza Işık’ın liderliğini yaptığı uyuşturucu çetesinin Emniyet Genel Müdürlüğü’nde köstebeği olduğu belirlendi.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı E.A. ile 2 müdür hakkında soruşturma açıldı...

İstanbul'da düzenlenen tarihi uyuşturucu operasyonunun şok bağlantıları ortaya çıktı. Polisin 'Hocam' diye hitap ettiği narkotik bilirkişisi Doç. Dr. Hüseyin Rıza Işık ve uyuşturucu parasıyla cami yaptıran Habip Kanat'ın da yakalandığı çetenin Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bağlantısının olduğu belirlendi. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin A. ve 1. sınıf emniyet müdürü olarak görev yapan 2 kişinin çeteyle ilişkili olduğu tespit edildi.

NARKOTİK ONA BAĞLI

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunda bir ilk de yaşandı. İlk kez Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı seviyesinde bir isim böylesi bir operasyona adı karıştı.Polisin yaptığı telefon dinlemeye, daha önce KOM Daire Başkanlığı’nda görevli Şube Müdürü M.A. ile halen KOM’da görevli M.N’nin de düştüğü öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 3 polis müdürünün ifadesine başvuracağı bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’de müdürler hakkında idari soruşturma başlattı.

PİYASA DEĞERİ 2 MİLYAR TL

Emniyet müdürlerini de içine alan dev uyuşturucu operasyonu İstanbul Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ve Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerince Pendik ve Tuzla'da gerçekleştirildi. Bu yerlerde bulunan 3 imalathane ve 1 depoya baskın düzenleyen İstanbul polisi piyasa değeri 2 milyar TL olan 200 milyon adet captagon hap üretimi yapılabilecek miktarda toplam 30 ton kimyasal maddeye el koydu.

KiLiT iSiM HABiP KANAT

Operasyonda gözaltınan ve ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan iki isim dikkat çekti. İstanbul'da gayri menkul zengini olarak bilinen işadamı Habip Kanat'ın Ataşehir'de cami yaptırdığı ortaya çıkarken, yine aynı operasyonda tutuklanan Doç. Dr. Hüseyin Rıza Işık'ın da narkotik bilirkişisi olarak daha önce görev yaptığı belirlendi.

EMNİYETLE İRTİBATLI

Adı uyuşturucu operasyonuyla gündeme gelen Emniyet Müdürlerinin işadamı Habip Kanat ile irtibatlı oldukları bildirildi. Aynı operasyon kapsamında ünlü otobüs firması Hidayet'in sahiplerinden Şevket Hidayet ve oğlu Mehmet Hidayet'in de arandığı belirtiliyor.

bugün