Emniyet'te büyük FETÖ operasyonu: 4 bin 900 gözaltı kararı

Emniyet'teki FETÖ yapılanmasına yönelik 81 ilde operasyon başlatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu ana kadar 72 ilde 1009 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon kapsamında 4 bin 900 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi. Haklarında gözaltı kararı olanlardan bir kısmının cezaevinde tutuklu olduğu öğrenildi.

Emniyette büyük FETÖ operasyonu: 4 bin 900 gözaltı kararı
26 Nisan 2017 Çarşamba 09:06 tarihinde eklendi, 1.264 kez okundu.
BURSA’DA FETÖ OPERASYONU: 51 GÖZALTI
 
BURSA’da, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik bu sabah düzenlenen operasyonda 51 şüpheli gözaltına alındı.
 
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince yürütülen operasyonda gözaltına alınan aralarında öğretmen, sağlık çalışanı ve işadamlarının da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin sivil olmalarına rağmen emniyet içindeki FETÖ yapılanmasını yönettikleri, tayin, atama ve rütbe tercihlerini organize ettikleri iddia edildi.
 
İSTANBUL'DA FETÖ OPERASYONU
 
 İSTANBUL'da düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
 
Düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınan bazı kişiler sağlık kontrolünden geçirildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. 
 
KONYA'DA FETÖ OPERASYONU; 20 GÖZALTI
 
KONYA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatından sorumlu mahrem imamları olduğu ileri sürülen hakkında yakalama kararı bulunan 119 kişiden 20'si gözaltına alındı.
 
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet eşkilatından sorumlu çoğunlu öğretmen 119 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Ardından bugün polis tarafından daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgüt yapılanması içerisinde müdür, müdür yardımcısı, rehber, danışman gibi görevler yaptığı ileri sürüldü.
 
Gözaltına alınanlardan öğretmenlikten ihraç edilen ve dönercilik yapan ‘Hüseyin’ kod adlı Hasan Hüseyin K., kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Çek babam çek iyi çek. Açık net çıksın' demesi dikkat çekti. Şüpheliler Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Operasyonun devam ettiği ve gözaltı sayısının artacağı belirtildi.

Ayrıntılar geliyor...