‘Emniyette’ olan çocuklara polisten sinema jesti

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube bünyesinde açılan Çocuk Aktivite Merkezi'nden faydalanan çocuklar, sinema keyfi yaşadı. Merkez suça itilmiş çocukları sosyal hayata hazırlamayı amaçlıyor.

Emniyette olan çocuklara polisten sinema jesti
24 Nisan 2014 Perşembe 14:25 tarihinde eklendi.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında başlayan proje kapsamında açılan Çocuk Aktivite Merkezi faaliyetlerini sürdürüyor. Genellikle suça itilmiş veya mağdur olmuş çocukların faydalandığı Çocuk Aktivite Merkezi’nde çocuklara ders takviyesi verilirken, çocukların internet kafelere gitmeleri önleniyor.

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’nde açılan merkezden faydalanan çocuklar için çeşitli aktiviteler düzenlenirken çocuklar bugün de sinema ve bowling heyecanı yaşadı. Rio 2 isimli çizgi filmi izleyen çocukların keyfine diyecek yoktu. Merkezden faydalanan 40 çocuğun izlediği film sonrası ise çocuklar bowling oynadı.

Çocuk Şube'de görevli polis memuru İlhami Ayhan yaptığı konuşmada, SODES kapsamında geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başladıkları proje kapsamında, suça itilmiş veya mağdur edilmiş çocuklar ile okulların tavsiye ettiği çocukların merkezlerinde ders çalışabildiğini, öğretmen nezaretinde öğrencilere kurs verildiğini, 20 çocuğun sınavlara hazırlandığını söyledi.

Ayhan, 18 yaş grubuna kadar herkesin Aktivite Merkezi'nden faydalanabildiğini ve her gün bilgisayarlardan ödev yapabildiğini, kütüphanede ders çalışabildiğini, internetten araştırma yaptıklarını kaydederek, 30 Mayıs’ta da çocukları Ankara ve Çanakkale gezisine götürmeyi istediklerini anlattı.

Çocuk Aktivite Merkezi’ne giden öğrenciler ise ders çalıştıkları için okulda notlarının yükseldiğini, oyun oynayabildiklerini, eğlendiklerini, merkezin derslerine katkısının olduğunu dile getirdi. Öğrenciler sinema ve bowling sonrası huzurevini ziyaret etti.


CİHAN