Emniyetten 'beyaz bere' açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için düzenlenen anma töreninde polislerin taktığı beyaz bereye ilişkin haberler üzerine açıklama yaptı.

Emniyetten beyaz bere açıklaması
20 Ocak 2014 Pazartesi 22:19 tarihinde eklendi.

Yapılan açıklamada "19 Ocak 2014 Pazar günü Şişli ilçemizde gazeteci Hrant DİNK'i anmak üzere düzenlenen gösteriler sırasında görevli trafik polislerinin beyaz bere takmasının yazılı ve görsel basında gündeme gelmesi nedeniyle, aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

15.08.2007 tarih ve 26614 sayılı Resim Gazetede yayınlanan 'Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği'nin 5 inci maddesinde 'Resmi görevlilerin, bina dışında görevin özelliğine göre şapka, kep, bere veya örgü başlık giymesi zorunludur' hükmü mevcut olup; trafik personelinin kışlık kıyafetinin bir parçası olan ve takılması zorunlu olan berelerin rengi beyazdır.

Bu itibarla, görev gereği takılmak zorunda olan resmi berelerin giyilmesi yönetmelik hükmü gereğidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.


DHA