Emre'den Hiddink itirafları

Milli Takım'ın kaptanı, bütün sorumluluğun Hiddink'e yüklenmesine karşı çıkarak, özeleştiri yaptı, "Türk futbolcusu olarak fizik ve mental açıdan hangi noktadayız, şapkamızı önümüze koyup düşünmeliyiz. Bu başarısızlığın asıl sorumlusu futbolculardır" ifadelerini kullandı

Emreden Hiddink itirafları
17 Kasım 2011 Perşembe 09:19 tarihinde eklendi.

 

2012 Avrupa Şampiyonası finalleri biletini Hırvatistan'a kaptıran A Milli Takım'da yaşanan şokun faturası Teknik Direktör Guus Hiddink'e kesilirken, kaptan Emre Belözoğlu özeleştiri yaptı, birbirinden çarpıcı ifadeler kullandı.
 
Milliyet'e konuşan Emre, başarısızlıktaki en büyük sorumlunun, Hiddink değil, futbolcular olduğunu söyledi.
 Milli Takım'a 5 yıldır kaptanlık yapan Belözoğlu, Türk futbolcusunun hem kendisini hem de hedeflerini sağlıklı bir şekilde değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
Milli Takım'da faturanın sürekli teknik heyetlere kesildiğini vurgulayan yıldız futbolcu, "Teknik adamlar büyük umutlarla göreve getiriliyor, ama başarısızlıkta her dönem en fazla onlar eleştiriliyor. Türk futbolcusu, fizik ve mental anlamda dünya üzerinde kendini nerede görüyor? Şapkamızı önümüze koyup, düşünmeliyiz. Teknik ekip gibi futbolcunun da belirlenen hedeflere odaklanması lazım. Takımın, teknik adamlardan ne istediğini bilmesi gerekiyor. Milli Takım'da futbolcu grubu olarak başarılı değiliz. Teknik direktörün başarıya veya başarısızlığa katkısı yüzde 20'dir, 25'tir. Peki geri kalan yüzde 80 ne olacak? Futbolcuların iyi düşünüp, aynaya bakması lazım" ifadelerini kullandı.
 
Başarısızlık nedeniyle  Hiddink ve teknik heyetin kamuoyunda hedef gösterilmemesi gerektiğini vurgulayan Emre şöyle devam etti: "Futbolcular olarak bu oyunun başaktörleri olduğumuza göre başarısızlığın faturasını da bizler ödemeliyiz. Bizler finallere gidemeyerek bunun faturasını zaten ağır biçimde ödüyoruz. Bundan daha büyük ceza olabilir mi? Her başarısızlıkta görevdeki teknik adamı hedef göstermek dünyanın en kolay işidir. Ortada bir başarısızlık var ve bunun asıl sorumlusu futbolculardır. Hiddink benim hafızamda hep önemli bir futbol adamı olarak kalacak. Hata yaptığım dönemlerde bana hep sahip çıktı. Onu gerçekten çok seviyorum."
 
‘Cezaya rağmen Zagreb'e gidecektik’
Arda Turan, Sabri Sarıoğlu ve Hakan Balta ile birlikte Hırvatistan'a, İstanbul'da 3-0 yenildikleri ilk maçta sarı kart cezalısı durumuna düşen ve Zagreb'teki rövanşta forma giyemeyen Emre Belözoğlu, kasten kart gördükleri eleştirilerine sert tepki gösterdi.
 
Tecrübeli futbolcu, "10 tane maç oynadık. Sarı karttan dolayı kimseye hesap vermem, sadece Allah'a hesap veririm. Arda Turan sinirlerine hakim olamadı. Kimse bunlarla beslenmesin. Takım arkadaşlarımın arkasındayım. Cezalı olmamıza rağmen rövanş için Zagreb'e gitmek istedik, ama teknik heyet karşı çıktı" dedi.
 
‘Prim pazarlığı sözkonusu bile değil’
Emre Belözoğlu, Hırvatistan'la oynanan ilk maçtan önce Futbol Federasyonu yöneticileriyle prim pazarlığı yaptığı iddialarına da yanıt verdi. Tecrübeli futbolcu, pazarlığın sözkonusu bile olmadığını söyledi.
Primin her zaman federasyon tarafından belirlendiğine dikkat çeken Emre, "Ne işim var benim federasyonda? Niye pazarlık yapayım ki... Yöneticiler gelir, primi açıklar, olur biter. 1998'den bu yana Milli Takım'ın içindeyim, hiç pazarlık görmedim. 5 yıldır da kaptanım. Geçmişte görev yapan başkanlar belli. Gerekirse herkesle yüzleşirim. Gelsinler, söylesinler, Emre ne zaman prim pazarlığı yapmış. Futbol camiası çok büyük değil. Herkes, kimin ne olduğunu biliyor" dedi.
 
‘Listeyi yırttım’
Milli Takım kadrosundaki bütün futbolculara prim verilmesi konusunda federasyona görüş bildirdiklerini vurgulayan Emre, "Bizim sadece bir fikrimiz var, onu söyleriz. Primi hiçbir zaman biz belirlemedik, miktarla ilgili bir önerimiz de olmadı. Sadece oynayan, oynamayan herkesin alması için primin 30'a bölünmesini istedik. Milli Takım'da prim pazarlığı yapmak ne bana ne de herhangi bir takım arkadaşıma yakışmaz. Kazakistan maçından önce Hiddink bana prim listesini gösterdi. Arda'nın, benim, Sabri'nin, Hakan'ın primi çok fazlaydı, o listeyi yırttım" dedi.

Milliyet