Emre'nin elini sıkmayacak

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, TFF’yi şike kararı nedeniyle eleştirirken yarınki F.Bahçe maçı öncesi de bir öngörüde bulundu;

Emrenin elini sıkmayacak
05 Mayıs 2012 Cumartesi 09:32 tarihinde eklendi, 1.522 kez okundu.

 

Kadıköy’deki F.Bahçe-Trabzonspor maçında, Fildişi Sahilli oyuncuları Didier Zokora’ya hakaret ettiği gerekçesiyle toplam 3 maç ceza alan Emre Belözoğlu’nun daha ağır bir ceza alması gerektiğini savunan Sadri Şener, milli futbolcunun birkaç maç sonra da aynı sözleri söyleyebileceğini ileri sürdü.
 
Önceki gece A Haber’e konuk olan Sadri Şener, birçok konuda önemli mesajlar verdi:
 
“Futbolcumuz Zokora, UEFA’ya da müracaat etti. Bize bilirkişi raporu gelmeden bu kararı vermişler. Bu bir hatadır. Disiplin Kurulu iki maç ceza verdi.  Benim kişisel görüşüme göre Tahkim Kurulu, Trabzonspor’a ve futbolcuya ayıp olmasın diye bir maç daha ekledi. Hakaretten ceza verildi, ırkçılıktan değil.
 
Üç maç sonra da söyleyebilir
 
İki futbolcunun el sıkışacağını zannetmiyorum. Zokora çok profesyonel bir oyuncu. Lider özelliği olan bir futbolcu. Ama söylenen hoş bir kelime değil. Bir futbolcu üzerinde konuşmam benim konumuma uymuyor ama F.Bahçeli  arkadaşımız ‘Bunu demedim’ diyor. Aynı sözü üç maç sonra da edebilir. Kendisinde böyle bir yasal hak görüyor.
 
O sözleri motivasyon için kullandım
 
Ceza kesilen maçlar kulübe 3 milyon TL zarar verdi. Pazar günü olay olmasın diye dua ediyorum.  ‘Rakip sahamızdan 3 puanla çıkarsa yıkım olur, dünyanın sonuna benzeyen bir şey olur’ sözünü, motivasyon için kullandım. Bazen motive etmek için böyle cümleler kullanmak gerek. Bu spordur, yenebiliriz de yenilebiliriz de denilemez. Hırs olmadan yenebilmek mümkün değil. Bu konunun önemini anlatmak gerek.
 
Premier Lig’den iki örnek
 
Emre-Zokora olayının benzeri İngiltere Premier Lig’de de yaşandı. Patrice Evra ile yaşadığı ırkçı diyalog sonrası 8 maç ceza alan Luis Suarez, bu sezon oynanan Manchester United-Liverpool maçı öncesi rakibi ile el sıkışmayı reddetti.
 
Karşılaşma öncesi seremonide Evra, Suarez’e elini uzattı fakat Uruguaylı yıldız kendisini pas geçti.
 
Tatsızlık olmasın
 
Chelsea Kaptanı John Terry’nin, Queens Park Rangerslı Anton Ferdinand’a ırkçı ifadeler kullanıp kullanmadığı tartışılırken, Premier Lig yönetimi, geçtiğimiz günlerde oynanan Chelsea-QPR maçı öncesi yapılması gereken el sıkışma seremonisini tatsızlık yaşanmaması adına iptal etti. Bu tür olaylara özellikle İngiltere’de sıkça rastlanıyor.
 
Fener ceza alırsa kupa bizim olur
 
F.Bahçe ceza almazsa bizim kupayı almamız söz konusu değil. Nasıl alacaksın ki? Ona göre dizayn ediliyor. Buldular birkaç avukat, yazdılar 58. maddeyi. 5 kere okuyun bir şey anlamazsınız. Bir de erteleme çıkarttılar. 5 sene içinde yeniden yapmazsa zaten bir şey olmayacak. Bundan sonra şike yapın, sonra ertelenir.