Emrullah İşler, görevini Kurtulmuş'a devretti

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, görevini 62. hükümette görevlendirilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a devretti.

Emrullah İşler, görevini Kurtulmuşa devretti
29 Ağustos 2014 Cuma 17:15 tarihinde eklendi.

12 yıllık AK Parti döneminde hükümetler içinde en kısa süre görev yapan bakan olan İşler, ailesine teşekkür ederken duygulandı.

Geçtiğimiz Aralık ayında Başbakan Yardımcılığı'na getirilen Emrullah İşler, Başbakanlık Merkez Bina'da makamında düzenlenen törende görevini Numan Kurtulmuş'a devretti. Burada kısa bir açıklama yapan İşler, "61. Hükümette Başbakan Erdoğan'ın Başbakanlığında Başbakan Yardımcılığı yapma şerefine ve onuruna nail oldum.

Bundan dolayı bahtiyarım. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, mevcut cumhurbaşkanımız bir dava ve misyonun lideridir. Ve AK Parti 12 yıllık iktidarı süresince Türkiye'de çok büyük icraatlara imza attı. Bu icraatların belli bir kısmında danışman olarak belli kısmında milletvekili olarak ve belli bir kısmında da Başbakan Yardımcısı olarak görev yapma lütfuna mazhar oldum. Doğrusu bu bakımdan kendimi bahtiyar hissediyorum." dedi.

Makamların geçici olduğuna inandıklarını belirten İşler, "Kalıcı olan gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Ben bu bakanlığım süresinde bu sedayı bıraktıysam kendimi mutlu ve bahtiyar hissedeceğim. Onurla gururla şerefle devraldığım görevi yine onurumla gururumla şerefimle ve alnımın akıyla çok değerli kardeşim Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a devretmenin mutluluğunu bahtiyarlığını hissediyorum." diye ekledi.

İşler ardından teşekkürlerini sıraladı: "Sözlerini kendisine vermeden önce öncelikle bu görev esnasında bu görevin sıkıntılarına benimle birlikte katlanana çocuklarıma ve değerli eşime teşekkür ediyorum. Bana bağlı olarak çalışan TİKA ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı be Diyanet İşleri Başkanlığı'na huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bugün mutluluğum birinci nedeni alnı açıklığıyla bu görevi devretmekten mutluyum. ikincisi 30 küsur yıllık değerli dostum arkadaşım olan Numan Beye bu görevi devretmek ayrıca bana mutluluk veriyor. Ben bir akademisyenim, bu görevi bir profesör olan Numan Beye devretmenin mutluluğunu yaşıyorum."
İşler'in, ailesine teşekkür ettiği sırada duygulandığı görüldü.

Ardından kısa bir açıklama yapan Numan Kurtulmuş da şöyle konuştu: "Ben de bugün görevi kendisinden devralmak üzere olduğum Emrullah İşler kardeşim, bu görevi devralmaktan ayrıca büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Kendisinin de ifade ettiği gibi 1980 öncesine dayanan uzun bir dostluğumuz var. Görevde bulunduğu süre içerisinde çıkışlarıyla sözleriyle tavrıyla duruşuyla fikriyatıyla makamını layıkıyla doldurmuş olan arkadaşlarımızdan birisidir. Bundan sonra da hep beraber olacağız. Bütün bu makam mevkilerin hepsi gelip geçicidir. Hiçbirimiz bu makamlarda kalıcı değiliz. Bizim için aslolan milletin duasını ve Allah'ın rızasını kazanmaktır. Bu pozisyon bulunduğumuz makam mevki ne olursa olsun biz bu ana gaye etrafında yolumuza devam ederiz.

Türkiye gerçekten önemli bir virajdan geçiyor. 62 hükümet büyük bir sorumluluk altında. Yeni Türkiye'nin kuruluşu için gerekli olan adımları büyük bir kararlılıkla atmaya devam edecektir. Bu mecburiyettedir. Başta yeni bir anayasal reform ihtiyacı Türkiye'de çözüm sürecinin sona erdirilmesi ihtiyacı Türkiye'de gerçekten yeni bir ekonomik programla mevcut ekonomik gücümüzü artırma kararlılığı ve Türkiye'nin etrafındaki bütün bu karmaşaların sona erip gerçekten barış adası olan ülkemizin bu barış ve esenlik halinin bütün bölgemiz başta olamak üzere dünyaya yansıtılması gibi çeşitli alanlarda Türkiye'nin yeni bir atılıma ihtiyacı var. Yeni Türkiye'nin inşası sürecinin tamamlanmaya ihtiyacı var. Büyük medeniyetimizin ihya ve inşası sürecinin de hızlı adımlarla maksadına doğru hedefine doğru ulaşmaya ihtiyacı var."

Türkiye'nin bu çerçevede 62. hükümetten büyük sorumluluklar büyük görevler beklediğini belirten Kurtulmuş, "Aslında içinde yaşadığımız bu dönem gerçekten hayati öneme sahip olan bir dönem. Türkiye'de ilk sefer seçilmiş Cumhurbaşkanını dün Çankaya Köşkü'ne uğurladı. Orada yeni vazifesine başlamış oldu.

Çankaya Köşkü'nde Cumhuriyet tarihinde ilk sefer çok güzel bir halef selef devir teslim töreni oldu. Bugün aynı şekilde görevlerini birbirine devreden arkadaşlarımızın tamamı da birbirinin kadim dostu yakın arkadaşı. Aynı dava şuuruna sahip olan insanlar. Aynı siyaset ahlakına sahip olan insanlar. Bunun vermiş olduğu güç de ayrı bir güçtür. Vermiş olduğu haz da hem gelenler bakımından hem gidenler bakımından ayrı bir hazdır. Hep beraber kaldığımız yerden mücadelemize devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ardından iki isim tokalaşarak birbirlerine çiçek ve hediye takdim etti.


CİHAN