En acı anneler günü

İstanbul Maltepe’de 2 yıl önce anasınıfının tuvaletinde üzerine lavabo düşmesi sonucu ölen Efe’nin annesi, “Oğlumun önümde yatıyor olması bana en acı anneler gününü yaşatıyor” dedi

En acı anneler günü
13 Mayıs 2012 Pazar 10:54 tarihinde eklendi, 1.615 kez okundu.

 

Maltepe’deki Dumlupınar İlköğretim Okulu anasınıfının tuvaletinde lavabonun üzerine düşmesi sonucu ölen 6 yaşındaki Efe Boz, ölümünün ikinci yılında ailesi tarafından mezarı başında anıldı.
 
En acı anneler gününü yaşayan anne Nurdan Boz, Efe’nin mezarını en çok sevdiği oyuncak ve balonlarla süsledi. Okulda 12 Mayıs 2010’da tuvalete yalnız gönderildiği için üzerine düşen lavabonun boğazını kesmesi sonucu yaşamını yitiren Efe’nin annesi ve sevenleri dün Tuzla Mezarlığı’nda toplandı.
 
Henüz 6 yaşındayken yaşama veda eden Efe’nin ardından hukuk mücadelesine girişen anne Nurdan Boz mezarlıkta, okul müdürü ve sorumlu öğretmenlerin ceza almadan temize çıkmalarının kendilerini ölüm olayı kadar üzdüğünü belirtti. Oğlunun mezarını en çok sevdiği oyuncakları ve uçurtmalarıyla süsleyen Nurdan Boz, “Sen bana gelemiyorsun ama ben buradayım annem. Bak sana çok sevdiğin balonlardan getirdim. Uçurtman da burada. Ben de buradayım annem. Yanındayım” diye fısıldadı.
 
‘Balonlara bile vuramıyor’
 
Nurdan Boz, Efe’nin her baharda uçurduğu uçurtmayı mezarın başındaki ağaca asarken, “Bana kendi minicik elleriyle boyadığı boncuklarla kolye yapmış, onu kırmızı bir ipe dizmişti. ‘Anneciğim sana çok yakışacak’ diye getirdi. Boynuma taktı. O gün, ölümünden bir hafta önceki son anneler günümüzde kahvaltıyı o hazırladı. Şimdi bu balonlara bile vuramıyor. Uçurtmasını uçuramıyor” diye ağladı.

Milliyet