En büyük hayali yürüyebilmek

MANİSA'da, yaşamını evde, 4 duvar arasında geçiren görme ve bedensel engelli 17 yaşındaki Necla Elçelik, en büyük hayalinin yürüyebilmek olduğunu söyledi. Doktorların kızlarının yürüyebileceğini belirttiğini anlatan baba Saim Elçelik ile anne Sebiha Elçelik tedavi oılanakları olmadığını dile getirerek yardım istedi.

En büyük hayali yürüyebilmek
03 Aralık 2016 Cumartesi 11:45 tarihinde eklendi.
Yunusemre'nin Horozköy Mahallesi'nde oturan 63 yaşındaki Saim Elçelik ile 43 yaşındaki Sebiha Elçelik çiftinin tek çocuğu Necla Elçelik, görme engelli dünyaya geldi. Kızını birçok doktora götüren çift, görme umudu olmadığını öğrendi. Aile sonraki günlerde Necla Elçelik'in yürüme engelli olduğunun da anlaşılmasıyla bir şok ile daha karşılaştı. Necla Elçelik, belindeki kist nedeniyle 2 kez ameliyat oldu. Ancak, bir sonuç alınamadı.
 
KIZI İÇİN EVİNİ SATILIĞA ÇIKARDI
 
Üzüntülü olan baba Saim Elçelik, şunları anlattı:
 
"Doktorlar yürümesine hiçbir engel olmadığını söylüyorlar. Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne ve özel hastanelere götürdük. Yürüyecek diyorlar ama 17 yıldır yürüyemedi. Neden olduğunu da bilmiyoruz. Kızım çok üzülüyor ve sürekli ağlıyor. Çaresiz kaldık."
 
Eşinin obezite hastası olduğunu ve 130 kiloya ulaştığını, çocuğunu sokağa çıkaramadıklarını anlatan Çelik, "Kızım için yardım istiyoruz. Neden yürüyemediğinin bulunmasını ve tedavisinin yapılmasını istiyorum. Bizim durumumuz yok. Sadece evimiz var, onu da kızım için satılığa çıkardım. Belki evimi satarsam o parayla yürümesini sağlayabilirim diye düşündüm. Tek isteğimizin hayatı dört duvar arasında geçen kızımın yürüyebilmesidir" dedi. 
 
"OKULA GİTMEK İSTİYORUM"
 
Hiç okula gitmediğini söyleyen Necla Elçelik, "Okulda sınıfım 3'üncü kattaydı. Göremediğim ve yürüyemediğim için gidemedim. Ayaklarımı oynatabiliyorum ama yürüyemiyorum. Yürümek, dışarı çıkmak istiyorum" dedi. Gözyaşlarını tutamayan Necla Elçelik, hayatının değişebilmesi için destek istedi. 
 
Anne Sebiha Elçelik ise, kızının yürüme umudu olduğunu ancak tedavi için olanakları olmadığını söyledi.