En büyük kimlik hırsızlığı

Dünya genelinde 77 milyon kişinin online oyun oynadığı Sony Playstation Network tarihin en büyük kimlik hırsızlığı saldırısına maruz kaldı.

En büyük kimlik hırsızlığı
28 Nisan 2011 Perşembe 09:03 tarihinde eklendi, 1.349 kez okundu.

 

Sony, milyonlarca kişinin kimlik, adres ve kredi kartı bilgilerinin hackerlar tarafından ele geçirilmiş olabileceğini açıkladı.
 
Japon teknoloji devi Sony’nin eşi benzeri görülmemiş bir hacker saldırısına maruz kaldığı ortaya çıktı. Sony’nin Playstation 3 oyun konsolları ile bağlanılarak online oyun oynanan Playstation Network sisteminin 5 gündür kapalı olması internette büyük tartışmalara sebep oluyor ancak şirket bununla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyordu. Sonunda, Sony geçtiğimiz Nisan ayında 2 gün boyunca kimliği tespit edilemeyen kişilerin sisteme sızarak, kayıtlı 77 milyon kullanıcının tüm bilgilerine ulaştığını itiraf etmek zorunda kaldı. Şirketin resmi açıklamasında Playstation kullanıcıları kredi kartı numaralarının ve son kullanma tarihlerinin hacker’ların eline geçmiş olabileceği belirtildi. 
 
Davanın intikamı mı?
 
Playstation Network’ten yılda 500 milyon dolar gelir elde eden Sony, sistemin ancak 1 haftalık bir çalışma sonunda eski haline getirilebileceğini duyurdu. Playstation 3 kullanıcıları bu sisteme bağlanarak oyunlar, aksesuarlar ve Sony ürünlerini online olarak satın alabiliyordu. 
 
Uzmanlar kesintinin boyutunun büyük olduğunu, şirkete maliyetinin milyarlarca doları bulabileceğini söyledi. Hacker saldırısının Playstation’un koruma sistemini kırarak yüksek fiyatlı oyunlar yerine kopya oyunlarla çalışmasını sağlayan Amerikalı hacker George Hotz’a karşı açılan davanın intikamı olduğu belirtiliyor. Anonymous isimli hacker grubu, Sony’nin Hotz’a açtığı davayı kınadıklarını ancak bu saldırının arkasında olmadıklarını duyurdu. Saldırının “şeytanca” olduğunu kaydeden Sony, konuyu araştırması için dışardan bir güvenlik şirketi tuttuklarını kaydetti. Sony, 59 ülkede 77 milyon kişinin PlayStation şebekesini kullandığını, bunun 36 milyonunun ABD ve Amerika kıtasında, 32 milyonunun Avrupa’da, 9 milyonunun da çoğu Japonya’da olmak üzere Asya’da olduğunu açıkladı.