En büyük ödülü Obama verdi

85. Oscar ödülleri ABD'nin Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenen muhteşem bir törenle sahiplerini buldu. En iyi film dalındaki ödülü ise, ABD Başkanı Obama'nın eşi Michelle Obama verdi.

En büyük ödülü Obama verdi
25 Şubat 2013 Pazartesi 09:06 tarihinde eklendi.

ABD'nin Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu'nda 85. Oscar ödülleri sahiplerini buldu. Bu yılki ödül töreninde bir ilk de yaşandı.

 
Oscar gecesi, en iyi film dalında ödülü alan "Argo"nun bu ödüle layık görüldüğünü ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama açıkladı.
 
Oscar töreninden 4 bin 800 kilometre uzaklıktaki Beyaz Saray'dan Dolby Tiyatrosu'na canlı yayınla bağlanan Michelle Obama, gümüş bir kostümle milyonların karşısına çıktı.
 
En iyi film dalında ödül vermeden önce kısa bir konuşma yapan Bayan Obama, "Bu yıl ödüle aday gösterilen filmler bizi güldürdü, ağlattı ve hepimizi birbirimize biraz daha yaklaştırdı" dedi.
 
"Bu filmler, çok çalıştığımızda her türlü zorlukların üstesinden geleceğimizi gösterdi" diyen Michelle Obama, "Bu özellikle gençler için çok önemli. Her geçen gün sanata biraz daha bağlanarak, hayal dünyalarını geliştirmeyi biraz daha öğreniyor ve bu rüyaları gerçekleştirmek için çaba harcıyorlar" şeklinde konuştu.
 
'TÖREN SİYASALLAŞTI'
Bazı yorumcular, en iyi film ödülünü Michelle Obama'nın vermesiyle Oscar'ın biraz daha politikleştiğini belirtiyor. Ancak büyük ödülün hangi filme verileceğine Beyaz Saray'ın bir etkisinin olmadığı vurgulanıyor.

NTV