"En ciddi rakibimiz Galatasaray"

Fenerbahçe başkanvekili Abdullah Kiğılı gündeme dair açıklamalarda bulundu ve en ciddi rakiplerinin Galatasaray olduğunu söyledi.

En ciddi rakibimiz Galatasaray
29 Ocak 2014 Çarşamba 19:24 tarihinde eklendi.


Rakiplerinin puan kaybetmesi ve alınan Torku Konyaspor galibiyetiyle ligde puan farkını artıran Fenerbahçe'de başkanvekili Abdullah Kiğılı'dan sert uyarılar geldi.

Fenerbahçeli taraftarların internetteki buluşma noktası superFB.com'a konuşan Kığılı, 10 puanlık farkla birlikte özellikle medyade estirilen şampiyonluk havasının kendileri için sakıncalı olduğunu belirterek, "Şampiyonluk konusunda konuşmak için 28. haftayı görmemiz şart." dedi.

Şu anda şampiyonluk lafının telaffuz edilmesinin Fenerbahçe için son derece tehlikeli olduğunu hatırlatan Kiğılı, "Ligin sonu nasıl olur sorusuna cevap vermek için 28. haftaya kadar beklememek lazım. Şu anda şampiyonluğun lafının dahi edilmesi son derece tehlikeli.

Ligde henüz 18 hafta geride kaldı. 28. haftaya daha 10 hafta var. 28. hafta G.Saray maçını oynadıktan sonra bu işin rengi o zaman belli.

O hafta sonunda bu puan farkı böyle olursa iyi, daha da açılırsa çok daha iyi olur. O fark aşağıya inerse o zaman sıkıntı. Onun için bugünden bu hayalleri edinmek son derece yanlış. Ayaklarımızın yere basması lazım. 28. haftaya daha 10 hafta var ve bu süreçte 4 içerde 6 tane de dışarda maç oynayacağız. Kolay değil." açıklamasını yaptı.

"Şu anda bizim için en büyük tehlike şampiyonluk şarkılarının söylenmeye başlanması" diyen Kiğılı, erken havaya girmenin en büyük tehlike olduğunu da vurgu yaptığı açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bizim için en büyük tehlike erken havaya girmek olur ki camiada taraftarda da böyle bir hava hissediyorum. Aman ağabey diyorum aman. Asla kibirli olmamamız lazım. Asla yukardan bakmamız lazım. Geçenlerde kaptanımız Emre de bunun uyarısını yaptı. Aynı şeyi hocamız Ersun Yanal da söyledi.

Ayağımızın yere basması lazım. Bu kadar erken havaya girmek yanlış olur bu süreç o zaman bizim aleyhimize işler. Zaten bin tane yargı davası var, sıkıntı içindeyiz bir de erken havaya girilirse ki ben gördüğüm kadarıyla basın da bu işi pompalıyor şampiyon oldu bitti filan bunlar son derece tehlikeli laflar. Biz kenetlenmiş durumdayız takımımızla taraftarımızla yönetimimizle biz bu lafları etmiyoruz. Kendi içimizde de etmemeye çalışıyoruz."

EN CİDDİ RAKİBİMİZ GALATASARAY

Kiğılı, şampiyonluk yolunda avantajlı olduklarını ancak bu konuda rakip sayısının fazla olduğuna dikkat çekerek, "Puan durumu ortada bu konuda bize en yakın rakibin kim olduğu puan durumundan belli.

Elbette en ciddi rakibimiz G.Saray. Sivas, Kasımpaşa ve Beşiktaş bunlarda bu konudaki diğer rakiplerimiz. Ben artı olarak bir de buna şu anda ismi hiç zikr edilmeyen Bursaspor'u ilave ediyorum. Bence Bursaspor'un önümüzdeki haftalarda ciddi bir yükselişi olacak. Çok iyi takım kurdular çok tecrübeli bir teknik direktörleri var. Bursaspor'u bir köşeye yazın." uyarısını yaptı.

TFF TALİMAT DEĞİŞİKLİĞİ İLE YANLIŞ YAPTI

Futbol Federasyonu'nun çirkin ve kötü tezahürat konusunda ligin ortasında değişikliğe gitmesinin çok yanlış bir uygulama olduğunu belirten Kiğılı, "Külliyen yanlış bir olay. Böyle bir değişiklik sezon ortasında yapılmaz, yapılamaz. Ben yıllarca federasyonda görev yaptım.

Bu tip talimatlar sezon başında belli olur o sezon o şekilde uygulanır. Sen bunu değiştireceğine 6222'yi doğru işlet uygulat bu değişikliklere gerek yok. Yolun ortasında kurallar değişir mi? Bu işlerin uzmanı onursal başkanımız Şenes Erzik orda, gidin sezon ortasında yapılan bu değişikliği ona sorun. Kendisi 8 yıl TFF başkanlığı yaptı, sezon ortasında statü değişir mi Allah aşkına." dedi.

'Peki 58. madde sezon ortasında değişmedi mi?' sorusuna ise Kiğılı, "Evet Fenerbahçe bu konuda da aynı duruşu gösterdi ve 58. maddenin değişmesine karşı çıktı. Kayıtlar orada bakın. Biz 58'e hayır dedik. Yabancı kontenjanı konusunda da maç oynanırken kural değişmez dedik, bu tezahürat konusunda da 58'de de. Bizim duruşumuz değişmez." cevabını verdi.

YABANCI KONUSUNDA DEĞİŞİKLİK HAZİRAN'DA OLABİLİR

Kiğılı, yabancı kontenjanı ile ilgili değişikliğin şu anda yapılmasının mümkün olmadığını ancak yeni sezon için bunun en geç Haziran ayında belli olup adının koyulması gerektiğini söyledi. Kiğılı, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki sezon 5+0+3 olacak. Talimat böyle diyor. Lig bittiğinde varsa itirazı olan federasyona başvurur bu konuda yeni sezon için değişiklik isteyebilir. Bu hakkıdır ama sezon ortasında olmaz bu işler. Biz bugunkü duruma iki sene öncesinden hazırlandığımız bu yabancı konusunda en az sıkıntı çeken takımız.

Kendimizi ona göre ayarladık ona göre yerliye yatırım yaptık yabancıları ona göre ayarladık. Tabii diğer kulüpler talimatı tam okumayınca bugün sıkıntı yaşıyorlar. Bu yüzden bazı kulüpler kendilerini açıkta buldular. Sezon sonunda, en son Haziran ayı sonuna kadar yeni sezonun yabancı kontenjan durumu netlik kazanmalı. Ona göre millet yeni sezon planını yapmalı."

FENERBAHÇE YÖNETİMİN YOL HARİTASI BELLİ

Kiğılı gündemde olan yönetimin yol haritasıyla ilgili olarak ise, her gün başkan ve yönetimin birlikte olduğunu ve durum değerlindirmesi yaptığını belirterek, 'Bu konuda Fenerbahçe yönetiminin planı nedir?' sorusuna ise "Yüksek divan kurulunda sayın başkanımız açıkladı, bizim yol haritamız tüzükte belli. Tüzük ne emrediyorsa o yapılır. Başkan olmadığı zaman başkanvekili görevi yürütür 30 gün içinde olağanüstü genel kurul çağrısı yapar diyor. Fenerbahçe yönetim kurulunun yol haritası, bizim mavi kaplı defterde yazılı. Herhangi bir sıkıntı, belirsizlik yok." cevabını verdi.

ŞÜKRÜ ERGÜN'LE KAVGAYA GİRMEM

Kiğılı, Galatasaray basın sözcüsü Şükrü Ergün'ün kendisiyle ilgili yaptığı açıklamalar konusundaki soruya ise "O hususta bir daha bu şekilde konuşmam nitelik olarak. Bir defa konuştum diyeceğimi dedim. Asla arkadaşın benimle ilgili söylediklerine cevap vermem. Beni etrafımdaki insanlar iyi tanır ben kolay kolay kimseyle kavga etmem. Yardım elini uzatan birlikten beraberlikten sulhten yana olan bir insanım. Benim karakterim böyle. Başkaları kavgacı olabilir ama ben kavga etmem." açıklamasını getirdi.


CİHAN