"En günahkarlarımız bile O'nu çok seviyor"

Hz. Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili Başkent Arena Kapalı Spor Salonu'nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

En günahkarlarımız bile Onu çok seviyor
23 Ocak 2013 Çarşamba 23:02 tarihinde eklendi.

 

Programda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, toplum içinde en günahkar olanların dahi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i çok sevdiğini söyledi.
 
Mısırlı Ahmed Naina’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Dr. Reşit Haylamaz, Peygamber Efendimiz’in hayatını anlattı. Fahr-i Kainat Efendimiz Hz. Muhammed’in merhametine değinen Reşit Haylamaz, “Uhud savaşında Efendiler Efendisi'nin (sav) yanağına miğfer saplanmıştı. Onun o halini görünce dayanamayan Hz. Ubeyde, dişleriyle Efendimizin yanağındaki miğferi çıkarmaya çalışınca dişleri kırıldı. Ubeyde’nin kanları sakallarından akarken, ‘Peygamberine bunu reva gören bir kavim nasıl islah olur’ dedi. Bunu duyan sahabelerden biri ‘Ey Allah’ın Rasulü sana bunu reva görenler için Allah’a beddua etsene’ dedi. Bu sözler üzerine ağlayan Kainatın Efendisi Hz. Muhammet Mustafa (s.a.v), ‘Ben lanet edici olarak değil alemlere rahmet olarak gönderildim.’ dedi.” diyerek Efendimizin kanlar içinde dahi düşmanlarına lanet etmediğini anlattı.
 
ARINÇ: EN GÜNAHKARLARIMIZ BİLE O’NU ÇOK SEVİYOR
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise toplum içinde en günahkar olanların dahi Peygamber Efendimizi çok sevdiğini yaşadığı bir hatırasını aktarak şöyle konuştu: "Çok uzun yıllar önce ekranlarda şöyle bir olaya şahitlik ettim. Burada herkesin çok iyi bildiği ünlü. Bir gün televizyonda program sunarken şarkılı bir eğlence programında herkesin kendinden geçtiği bir vakit, o bir an duraksadı ve dedi ki (Yarın Peygamber Efendimiz’in doğum günü. Ben O'nu çok seviyorum ve lütfen O'na saygı duyalım) dedi. Zannediyorum, çok fazla eğlence ortamında olan ve yaşamı gereği çok fazla alkol tüketen bir insandı. Bu olay üzerine gördük ki bizim en günahkarlarımız, en yaramazlarımız bile Peygamber Efendimiz’i çok seviyor.”
 
Hz. Muhammed’in (s.a.v) sadece Müslümanlar tarafından sevilmediğini, başka inancın filozları, devlet adamları tarafından da çok sevildiğini dile getiren Arınç, “Öyle ki diğer inançtan kanaat önderleri bile Efendimizi çok seviyor ve O'nu büyük bir önder olarak kabul ediyor.” diye ekledi.
 
BAKAN KILIÇ: GENÇLİĞİMİZ İYİ Kİ DOĞDUN YA RASULALLAH DİYOR
 
Programda bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakan Suat Kılıç, “Dünden bu yana içimi coşturan bir şey var. Milyonlarca genç internette sosyal alemde bir cümleyi paylaşıyor. O gençlerin önünde saygıyla eğiliyorum. Milyonlarca genç dünden bu yana diyor ki: İyi ki doğdun ya Rasulallah” dedi. 
 
Gençliğin asrın cinnetine maruz kaldığını belirten Suat Kılıç, “En çok gençlik Peygamber Efendimiz’e muhtaç olduğunu gösteriyor. İçtiğimiz su kadar O'na ve O'na vahyedilene bugün her zamandan daha fazla muhtacız.” diye konuştu. 
 
Siyer kitaplarının okullarda seçmeli ders olarak okutulmaya başlandığını da dile getiren Kılıç, bu kararı gençlerin sosyal medyada büyük bir sevinçle karşıladığına işaret etti.
 
Bu arada kum sanatçısı Veysel Çelikdemir ise görsel şovlarıyla programa renk kattı.

CİHAN