En güvendiği kişi yakalattı

Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınlarındaki lüks bir malikâneye düzenlenen operasyonla öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin'i, çok güvendiği bir isim yakalattı.

En güvendiği kişi yakalattı
02 Mayıs 2011 Pazartesi 14:01 tarihinde eklendi, 2.190 kez okundu.

 

ABD istihbaratı, "dünyanın en çok aranan adamı"nın yerini, bin Ladin'le aynı evde yaşadığı tahmin edilen bir kuryeyi takip ederek belirledi.ABD yetkililerinin ifadelerine göre, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), yaklaşık 1 milyon değerindeki evi, El Kaide terör örgütünün bir kuryesini izlediği sırada geçtiğimiz Ağustos ayında keşfetti. 
 
CIA, yaklaşık 4 yıldır izlenen kuryenin, İslamabad'ın yaklaşık 100 kilometre kuzeyindeki Abbottabad kentinin lüks semtlerinden birinde bulunan bu korunaklı eve girip çıktığını tespit etti.
 
ABD'li yetkililer, bugüne kadar yakalanan teröristlerin sorgulamalarından bin Ladin'in bu kuryeye çok güvendiğini ve hatta terör lideriyle aynı evde yaşıyor olabileceğini de öğrendi.
 
Telefon, internet ve televizyon bulunmayan evin çöpünün toplatılmadan yakıldığını belirleyen yetkililer, mâlikanede birinin gizlendiği sonucuna vardı.
 
Bunun üzerine ABD Başkanı Barack Obama 29 Nisan'da, etrafı 5,5 metre yüksekliğinde tel örgülü duvarlarla çevrili ve terasında da yüksek duvarların görüldüğü bu eve operasyon düzenlenmesi talimatını verdi. Operasyon, Amerikan Deniz Kuvvetleri'ne bağlı seçkin "SEAL Team Six" tarafından düzenlendi.