En güzel kandil mesajları, Regaip kandili mesajı

Regaip kandili ne zaman? Regaip kandili ne anlama gelmektedir? Regaip kandili namazı ne zaman? Regaip kandilinin (gecesinin) fazileti. Regaip kandili mesajları.

En güzel kandil mesajları, Regaip kandili mesajı
01 Mayıs 2014 Perşembe 08:20 tarihinde eklendi, 4.341 kez okundu.

1 Mayıs Perşembe’yi cuma gününe bağlayan gece Regâip Kandili gecesidir. Yani bu akşam yatsı namazı vaktinde kandil için cemaat halinde yatsı namazı kılınır ve cuma sabah saatlerine kadar ibadetler bazı insanlar tarafından devam eder. Cuma günün de rahmeti kandille beraber birleşerek daha da genişler.

 

Regaip Kandilinin Fazileti Nedir?

Regaip, kelime anlamı olarak değerli, bolluk, nefis, değerli anlamlarına gelmektedir. Bu gecede Allah huzurunda açılan eller, yürekten edilen dualar geri çevrilmez. “Sağanak halinde rahmet yağan gece” ifadesi de bu gece için kullanılmaktadır. Bu gecede kılınan nafile ve kaza namazlarının diğer günlere oranla daha da sevap dolu olduğu söylenmektedir. Peygamber efendimiz söylemiş olduğu hadislerde, bu gecede yapılan duaların Allah katında yerinin olduğunu bildirmiştir.
 

Regaip Kandilinde Neler Yapmalıyız?

Camiye giderek cemaat ile beraber yatsı namazını kılabilirsiniz. Çoğu camide kadınlara özel bölmeler vardır. Namaz sonrasında camide toplu dua edebilirsiniz. Evinize geldiğinizde Kur’an-ı Kerim okuyarak gecenin ehemmiyetini daha yakından yaşayabilirsiniz.

İçten yapılan duaların Allah katında her zaman yeri vardır. Fakat bu gecenin rahmeti bir başkadır. Açılan eller boş geri gönderilmez. Tüm sıkıntılar, acılar bu gece edilen dualarla atlatılabilir. Dualarınızda Peygamber Efendimizi, akrabalarınızı, yetimleri, şehitleri, hastaları, derdi olanları unutmayın ve onlara da dualar edin.

Eğer dargın olduğunuz kimseler var ise bu geceyi göz önünde bulundurarak barışın. Sizin için bahanesi olsun. Akrabalarınızı ve dostlarınızı bu gecede arayarak hal-hatırlarını sorun ve tebrik edin.
 

Regaip Gecesi Hangi Dua Okunmalı?

Regaip Kandili’nde Hz. Peygamber (a.s.m)’in mübarek duası olan Cevşen-ül Kebiri okumanız tavsiye edilir. Bunun yanı sıra Yasin Sûresini ve Kur’an-ı Kerim’de bulunan diğer sureleri ve ayetleri okuyun.
 

Regaip Gecesi Namazı Nasıl Kılınır?

Bu gecede kılnacak namaz 12 rekatten oluşmaktadır.  Namazın kılınışı ise şöyledir;

Her rek'atta Fatiha’dan sonra üç Kadir Suresi ile 12 adet İhlas suresi okunur. Her iki rekatta bir selam verilerek 12 rek'at tamamlanır. On ikinci rek'at kılınıp selam verildikten sonra yerinden kalkmadan yetmiş kere “Allahumme salli ala Muhammedinin nebiyyil ummiyyi ve ala alihi” denilir. Sonra secdeye varılır. Secdede yetmiş kere “subbuhun kuddusun Rabb-ul melaiketi verruhi” denir.

Sonra secdeden kalkılarak ettahiyyatta oturulur. Ve yetmiş kere “Rabbiğfir ve erham ve tecavez ta'lemü” dedikten sonra tekrar secde edilir. Secdede yetmiş kere “subbuhun kuddusun Rabb-ul melaiketi verruhi” dedikten sonra, isteklerimizi alemlerin Rabbine arz edilir. (İhya ulumuddin, Bedir yayınları, 1974, c:1, s:555)

 

Regaip Kandili Mesajları (En güzel kandil mesajları)

Regaip kelimesi bolluk, bereket, fazilet anlamına gelir. Bu gece Allah'ın lütuflarının bol bol verildiği bir gecedir ve üç ayların ilk kandil gecesidir. Hayırlı olsun..
 

Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak sağanak yağdığı böyle bir gecede düşen damlaların seni sırılsıklam etmesi dileğiyle Regaib Kandiliniz mübarek olsun.
 

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.
 

Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek Regaib Kandilinizi kutlarım Allah'a emanet olun. Hayırlı kandiller.
 

Regaib kandilin mübarek olsun. Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.
 

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..
 

Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun..
 

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmisine vesile olan kandiliniz mübarek olsun.
 

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun.
 

Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Regaip kandiliniz hayırlı olsun!