En güzel yoğurdu mayaladı, altını kaptı

Mersin'in yoğurdu ile ünlü Silifke ilçesinde yapılan festivalde, lezzeti aroması ve görüntüsü ile en güzel yoğurdu mayalayan kadın yarım altınla ödüllendirildi

En güzel yoğurdu mayaladı, altını kaptı
25 Mayıs 2013 Cumartesi 22:01 tarihinde eklendi.

Mersin'in yoğurdu ile ünlü Silifke ilçesinde yapılan festivalde, lezzeti aroması ve görüntüsü ile en güzel yoğurdu mayalayan kadın yarım altınla ödüllendirildi.

Silifke'de bu yıl 40'sı 'Mavi Akdeniz' yılı olarak kutlanan 'Uluslararası Silifke Kültür Haftası' etkinlikleri kapsamında en iyi yoğurt mayalama yarışması düzenlendi. En lezzetli yoğurdu mayalama yarışmasında hakiki Silifke Yörük yoğurdu ortaya çıktı.

Kamu-Sen ilçe temsilciliğinin bahçesinde düzenlenen ve 10 kişinin katıldığı yarışmanın jüri üyeliğini, Mehmet Onur Bakır, Erol Iskar, Zeynel Saraç, Fadime Özmen ve Nesrin Esin yaptı.

Yarışma öncesinde Kültür Haftası etkinliklerine yurt dışından katılan halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Gösterilerin ardından halk oyunları grubu oyuncularına meşhur Silifke yoğurdu ikram edildi.

Yarışmada ise Halise Selim Bakır birinci, Teslime Palaz ikinci ve Nebile Şen üçüncü oldu. oldu. Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ve Kaymakam Fatih Damatlar tarafından birinciye yarım, ikinci ve üçüncüye ise çeyrek altın ödülü verildi.

"ETKİNLİKTE 'MİLLİ İÇKİ' AYRAN DA DAĞITILDI"

Yoğurt yarışmasını ve etkinlikleri izlemek için gelen vatandaşlara Silifke yoğurdu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'milli içki' dediği Silifke ayranı da ikram edildi.

Yaklaşık bin kişiye yoğurt ve ayran ikram edilen programda protokol üyeleri de buz gibi Silifke ayranını bakır taslardan içmenin keyfini yaşadı. Yabancı konuklar ayran ve yoğurdu çok sevdiklerini her yıl geldiklerinde mutlaka yemek istediklerini de söyledi.

Başkan Öngel, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, meşhur Silifke yoğurdunu tanıtmak amacıyla Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında her yıl yoğurt yarışması düzenlediklerini söyledi.

Yarışmaya katılan herkese teşekkür eden Öngel, "Kültür haftamızı en iyi şekilde kutlamak için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Silifke denilince akla ilk yoğurt geliyor. Türkülerimize girmiş, oyunlarımıza konu olan, Yörüklerimizin geçim kaynağı olan yoğurt, Silifke için büyük öneme sahiptir. İlçemizde gerçek Silifke yoğurtlarının da satıldığı günü inşallah göreceğiz." dedi.

Yarışmacılarda en lezzetli yoğurdu yaparken titizlik içerisinde yaptıklarını ve her biri kendin yoğurdunun birinci olacağı konusunda iddialıydı. Bazı yarışmacılar keçi, koyun ve inek sütünü karıştırarak yaptığı yoğurduna bazıları ise bakır tencerelere mayaladıkları yoğurdun lezzetine güvendiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Öngel, yarışmaların ardından en iyi yoğurt yapma yarışmasına sponsor olan firma temsilcisi ve jüri üyelerine teşekkür plaketi verdi.
CİHAN


CİHAN